Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Regionteater Väst ger föreställningen Peter och Janne gör slut. Bild: Lina Ikse
Regionteater Väst ger föreställningen Peter och Janne gör slut. Bild: Lina Ikse

Kultur från tidigt till sent på Koster under Allhelgona

Allhelgonadagen 2 november blir det sprakande liv utöver det vanliga på Koster. Hela dagen ägnas åt kultur i alla upptänkliga former, på bägge öarna.

Heldagen är avslutning på en höst fylld av kultur, med bland annat två musikresidens som regionens Kultur i Väst står bakom.

Förhoppningen är att kulturen ska bidra till det stora målet att öarna förblir ett levande samhälle året om.

Hösten startade med kick off för att samla kreativa krafter och komma igång. Därefter följde musikresidensen. Först ut var Konstnärsnämndens Internationella Musikresidens, som gav utrymme för ett samarbete mellan musikerna Harriet Ohlsson och Giuseppe Pisano att under en vecka arbeta tillsammans med filmaren Jesper Torsson. Därefter följde ett pop- och rockresidens med Kultur i Väst som ansvarig. Stipendiater var gruppen Rome is not a Town, som arbetade med material för en kommande skiva.

Nu kommer Kulturhöstens stora avslutning, med en stor konst- och musikfest. I Kosters kyrka sjunger till exempel den amerikanska sångerskan Becca Stevens och på Fiskargården spelar Regionteater Väst Peter och Janne gör slut. Programmet startar på förmiddagen och pågår hela kvällen, en sen extrabåt går från Långagärde brygga på kvällen för att göra det möjligt också för tillresta kulturintresserade att uppleva kulturdagen fullt ut.

Programmet är rikt och bjuder även på punkpoesi med Louise Halvardsson, eldshow på bryggan och pianobar i mataffären. Lokala kulturskapare visar både måleri, ljuskonst, videoverk och performance. För den som själv vill testa finns möjlighet att träna både cirkuskonst och yoga.