Konstnären Josefin Mentzer och hennes två collage "Insikt" och "Trädet". Tillsammans med ett tjugotal andra bildkonstnärer och konsthantverkare ställer hon under lördag och söndag ut i Bottna.
Konstnären Josefin Mentzer och hennes två collage "Insikt" och "Trädet". Tillsammans med ett tjugotal andra bildkonstnärer och konsthantverkare ställer hon under lördag och söndag ut i Bottna. Bild: Privat

Konstnärer öppnar sina ateljéer

Ett tjugotal lokala konstnärer visar under helgen upp sina verk under en konstvandring runt Bottnafjorden, och många håller också öppen ateljé.

ANNONS
LocationTanum||

För tredje året arrangerar Bottna Inn en konstvandring runt Bottnafjorden och under lördag och söndag medverkar totalt 21 lokala bildkonstnärer och konsthantverkare. För besökarna finns det möjlighet att ta del av samlingsutställningar men också besöka några av konstnärernas egna ateljéer.

– Jag ville förlänga säsongen och göra något roligt på hösten. Både för alla oss som bor här permanent, men också för de stugägare som kanske är här sista helgen och stänger igen sina sommarhus, berättar Åsa Cunniff på Bottna Inn.

Inspirationen kommer från Kvirr – Konstvandring i Ranrike, men med målet att få till ett bredare spektrum av utställare.

ANNONS

– På Kvirr får endast professionella konstnärer medverka men här kan vem som helst delta. Vi har så otroligt många talangfulla hemmaartister så den som vill vara med får det. Vi sätter inga gränser, säger Åsa Cunniff.

Keramik, måleri, silversmide, akvarell, textil och foto är några av de arbetsområden som omfattar årets vandring.

– Jag är väldigt nöjd med årets uppslutning, där halva gänget är nya för i år. En del av konstnärerna håller öppen ateljé medan andra har samlingsutställningar i Tossene bygdegård (Sotenäs) och Bottna sockenstuga. Även Gerlesborgsskolans elever är med och visar upp sina arbeten, berättar Åsa Cunniff.

Josefin Mentzer arbetar med collage av återvunnet papper och är en av de konstnärer som ställer ut på sockenstugan.

– Det ska bli väldigt roligt och jag känner mig modig som är med. Det är första gången för mig men det är ett lagom forum och kul att få ställa ut tillsammans med andra, säger hon.

Det kreativa skapandet har funnits med hela livet, bland annat genom textilkonst och broderi, men det var slumpen som gjorde att det blev collage.

– Jag föll för papperet, det låg bara där mitt framför mig. Och nu har jag hållit på med collage ett par år. Jag gillar att papperet fort bygger en bild. Man kan testa olika rörelser och snabbt få ett uttryck.

ANNONS

Konst- och hantverksvandringen lockade förra året drygt 1000 besökare, och Åsa Cunniff hoppas på bra uppslutning även till helgen.

– Ett sådant här evenemang berikar vårt vardagsliv. Jag ser fram emot att själv ta mig runt under söndagen och titta på all konst.

ANNONS