Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Konsertfilmen är klar – ska sändas på Strömstads Tidning

Den efterlängtade konsert­filmen Strömstad Tillsammans är färdigproducerad. Från och med fredagen 10 juli sänds den på Strömstads Tidnings hemsida i flera veckor framåt.

Det är ett hårt och gediget arbete som har kommit till sin ände. Den drygt en och en halvtimma långa konsertfilmen Strömstad Tillsammans har fått sin slutfinish och är därmed redo att kablas ut på tidningens hemsida stnb.se. Konsertfilmen kommer att vara synlig att klicka in på under flera veckor på tidningens webb.

Ät lite god mat ihop eller popcorn som på bio och titta på det här tillsammans

Under fredagen premiärsänds konsertfilmen. Den är öppen för alla att kunna titta på.

– Samla ihop familjen och kompisarna och sätt er sedan hemma, ät lite god mat ihop eller popcorn som på bio och titta på det här tillsammans, säger Peter Datek.

LÄS MER: Tre nya singlar – men inga livekonserter för Mäbe

LÄS MER: Snart uppträder Levitate mitt i stan

Från singer-songwriter till hårdrock

Tillsammans med Magnus Löfström är han arrangör och projektledare för denna digitala konsert med 15 lokala band som spelar varsin låt och sedan intervjuas av Magnus Löfström. Peter Datek lyfter upp en bred mångfald i musiken, från singer-songwriter till jazz och blues till hårdrock, som en av konsertens styrkor. Men också den lokala anknytningen.

– I och med att vi har jobbat med lokala förmågor så kommer man alltid att känna igen någon. Och det är det som är så himla roligt, säger han.

LÄS MER: Här pågår inspelningen av den digitala musikfestivalen

Han hoppas att så många som möjligt tar tillfället att kolla på konserten och hoppas också att så många som möjligt, utifrån förmåga, skänker en slant till Radiohjälpens insamling för coronapandemin – där Strömstad Tillsammans har skapat sin egen insamling dit man kan skänka pengar som sedan går till Radiohjälpen.

– Det som driver mig mest är att se människor glada. När människor samlas ihop, är glada och har trevligt. Och att vi då samtidigt kan göra en humanitär insats och hjälpa människor som har det svårt i samhället, säger Peter Datek.

En eloge till samarbetspartners

Han vill förutom till banden också rikta en stor eloge till Nöjesskräddar´n (Michael Skärström) och Livelab (Robban Axelsson och Jonas och Robert Bonnier), som möjliggjort filmen. Men också till Tove Meyer, kulturansvarig i Strömstads kommun.

– Jag är också tacksam att Tove har hjälpt oss. Hon är en fantastisk inspiratör och hon tycker jag är lite jobbig ibland med massa idéer. Men jag har alltid sagt att jag kan vara ett pain-in-the-ass, säger han och de båda skrattar.

Det blir något Strömstad gör tillsammans

Från kommunens sida har man framför allt hjälpt till ekonomiskt, men också som bollplank. Från början var bidraget tänkt att gå till den planerade festen i Stadsparken som fick ställas in på grund av coronapandemin.

– Men nu gick det i stället till det här initiativet. Dels för att vi tycker att det är viktigt att kulturarbetare får uppdrag i dessa tider, dels att det blir något Strömstad gör tillsammans och som människor i och utanför kommunen kan titta på också, säger Tove Meyer.

– Det som är fint är också att så många lokala förmågor får synas.

Strömstad Tillsammans

Konsertfilmen ska ligga ute på startsidan på stnb.se från och med fredagen den 10 juli och fram till och med den 16 augusti.

Konsertfilmen innehåller 15 ­lokala band som spelar varsin låt.

Filmen är drygt en och en halv timme och innehåller scenframträdanden varvade med band- och artistintervjuer.

Förutom arrangörerna Peter Datek och Magnus Löfström har Nöjesskräddaren och Livelab tekniskt möjliggjort filmen. Strömstads kommun har hjälpt till med ekonomiskt stöd, liksom flera företag i Strömstad som sponsrat arrangemanget.