Komikern från Bohuslän bakom vinnarmasken i Masked singer

Tittarsuccén Masked singer är i mål. Tre utklädda kändisar, voodoodockan, enhörningen och godisautomaten, gjorde upp i stora finalen. Bakom en av maskerna dolde sig en Bohusläning.

ANNONS
|

Spoiler alert!

Komikern Daniel Norberg från Uddevalla var en av kändisarna i som avslöjade sig när tittarsuccén Masked singer gick i mål på fredagen. Klädd som en färgglad godisautomat lyckades han lura publiken och ta sig hela vägen till final – och kamma hem vinsten.

Totalt tävlar 12 kändisar mot varandra, men vilka det är har varit en gåta under hela säsongen. Deltagarna har gömt sig bakom masker och det har varit tittarnas jobb att försöka klura ut vilka de är.

Med en hjälp av en expertpanel, bestående av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren, och en rad ledtrådar har kändisarna, en efter en, tvingats ta av sig masken och avslöja sin riktiga identitet.

ANNONS

I finalen stod enhörningen, voodoodockan och godisautomaten. Först att avslöjas var enhörningen, skådespelaren och tv-personligheten Ellen Bergström. Därefter voodoodockan, den tidigare SVT-chefen Hans Rosenfeldt.

När godisautomaten till slut tog av sin masken stod det klart att det var komikern Daniel Norberg från Uddevalla som tog hem vinsten som Sveriges första Masked singer.

Uddevallakomikern Daniel Norberg gömde sig bakom masken Godisautomaten.
Uddevallakomikern Daniel Norberg gömde sig bakom masken Godisautomaten. Bild: Emma Larusdottir / TV4

Gissade på popstjärna

Under säsongen har godisautomaten bland annat utgett sig för att vara flexibel, festlig, charmig, mångsidig och livrädd för vattenrutschbanor.

– Mormor tyckte att jag såg ut som en tjej. Och när andra gick på disco, då stod jag i disken, sa han i det andra avsnittet.

I avsnitt fyra sjöng han låtarna ”Castle on the hill” med Ed Sheerans och ”A little less conversation” med Elvis Presley.

Ledtråden ”Nyhetsuppläsare”, som syftade på humorprogrammet Bröderna Norberg, fick panelmedlemmen Felix Herngren att gissa på meteorologer, bland annat Nils Holmqivst, medan Nour El Refai trodde på skådespelaren Adam Pålsson.

Det var bara Måns Zelmerlöw som var på rätt spår:

– Det jag landar på är Youtube-grejen och så tänker jag att det här är Daniel Norberg, sa han.

När godisautomaten, i semifinalen förra veckan, framförde Lalehs låt ”En stund på jorden” föll i stället gissningarna på en annan Youtube-kändis.

ANNONS

– Jag tänker på det här med resan över Atlanten, kan det vara Viktor Frisk, sa Felix Herngren.

Nour El Refai trodde på tv-kocken Tareq Taylor och frågade godisautomaten om han är bra på att laga mat.

– Många tv-tittare har fått se vad jag kan i köket, svarade Daniel Norberg som flera gånger lagat mat i livesändning på Instagram.

Till slut föll hennes gissning på den svenska popstjärnan Victor Leksell.

– Du sjunger så fruktansvärt fint, sa hon.

Daniel Norberg är bland annat känd från TV 4:s humorprogram "Mumbo Jumbo" där han, tillsammans med komikerna, Louise Nordahl, Christian Åkesson och Shanthi Rydwall-Menon gör sketcher och parodier.
Daniel Norberg är bland annat känd från TV 4:s humorprogram "Mumbo Jumbo" där han, tillsammans med komikerna, Louise Nordahl, Christian Åkesson och Shanthi Rydwall-Menon gör sketcher och parodier. Bild: JOACHIM NYWALL

Mest strömmade någonsin

Engagemanget kring gissningsleken har varit enormt. Den svenska versionen av programmet, som först hade premiär i januari 2019 på tv-kanalen FOX i USA, ett av TV4:s mest strömmade någonsin.

Under kvartsfinalen nådde Masked Singer över 1,8 miljoner tittare, det är den högsta sedan premiären den 26 mars, och då hade inte sifforna från TV4 Play räknats in, enligt Aftonbladet. Programmet blev samma vecka etta på tv-toppen och puttade ner nderhållningsprogrammet Let’s Dance, som då sågs av 1,5 miljoner tittare, till andraplatsen.

– När vi spelade in det första programmet av ”Masked singer” så kände jag tydligt att det här programmet har något alldeles extra som borde engagera en stor publik i alla åldrar. Men att vi skulle ha 2 miljoner tittare redan under en första säsong hade jag aldrig kunnat drömma om, sa programledaren David Hellenius i en intervju med Aftonbladet efter kvartsfinalen.

ANNONS

Här är alla kändisarna i Masked singer (avsnittet de avslöjades)

Pingvinen – Sven Melander (avsnitt 1)

Fåret – Christina Schollin (avsnitt 2)

Jokern – Lotta Schelin (avsnitt 3)

Isvargen – Victoria Silvstedt (avsnitt 4)

Monstret – Kicki Danielsson (avsnitt 5)

Roboten – Nassim Al Fakir (avsnitt 6)

Korpen – Robert Wells (avsnitt 7)

Draken – Johanna Nordström (avsnitt 8)

Sjöbjörnen – Anders Bagge (avsnitt 8)

Enhörningen – Ellen Bergström (avsnitt 9)

Voodoodockan – Hans Rosenfeldt (avsnitt 9)

Godisautomaten – Daniel Norberg (avsnitt 9)

ANNONS