Pianisten, dirigenten och kapellmästaren Curt-Eric Holmquist, bland annat känd från 'Go'morron Sverige', har avlidit. Arkivbild.
Pianisten, dirigenten och kapellmästaren Curt-Eric Holmquist, bland annat känd från "Go'morron Sverige", har avlidit. Arkivbild. Bild: Roger Tillberg/TT

Kapellmästaren Curt-Eric Holmquist är död

Curt-Eric Holmquist har avlidit 73 år gammal. Det bekräftar familjen, skriver Göteborgs-posten.

ANNONS

Holmquist föddes 1948 och var pianist, dirigent och kapellmästare, bland annat känd från tv-produktioner som "Go'morron Sverige", där han började på 80-talet, och "Lotta på Liseberg".

Lotta Engberg berättar att hon och Curt-Eric Holmquist träffades 1984 i samband med Melodifestivalen.

– De fem första åren var det bara Curt-Eric och jag som gjorde det, sedan blev det tv och då blev det fler, säger Lotta Engberg till GP.

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter, säger hon.

Holmquist har varit dirigent i Melodifestivalen sex gånger och kapellmästare för Eurovision Song Contest 1985. Han var även programchef på Liseberg mellan 1999 och 2010.

ANNONS

– Han var en otroligt fascinerande person och otroligt rolig. Det är en ynnest att ha fått lära känna honom, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg, till GP.

Han var också med och bildade det svenska dansbandet Curt Haagers 1966, och spelade orgel i orkestern fram till 1969. 1983 var han med i Galenskaparna och After Shaves serie "Jonssons onsdag".

Holmquist avled efter en tids kamp mot sjukdomen akut myeloisk leukemi.

ANNONS