Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karlsson Barock spelar på kulturhuset Skagerack tillsammans med gäster från Drottningsholms Barockensemble under Kosterhavsfestivalen 2018. Bild: Marita Adamsson
Karlsson Barock spelar på kulturhuset Skagerack tillsammans med gäster från Drottningsholms Barockensemble under Kosterhavsfestivalen 2018. Bild: Marita Adamsson

Julkonsert med Karlsson Barock i Gerlesborg

Den traditionella midsommarkonserten ställdes in av pandemin. Nu blir det midvinterkonsert i stället. Om pandemin tillåter.

Karlsson Barock, bestående av Göteborgsmusiker med ett hjärta som slår för tidig musik. Repertoaren hämtas ur europeiskt 1600- och 1700-tal och instrumenten är tidstypiska. Ensemblen brukar ge konsert på Gerlesborgsskolan på midsommar. I somras ställdes det in på grund av pandemin.

Istället har skolan och orkestern bokat in en julkonsert på måndag 27 december. För Gerlesborgsskolan är det nytt, för Karlsson Barock är julkonserter tradition. Förutom i Gerlesborg kan programmet avnjutas i Hagakyrkan i Göteborg 28 och 29 december. Där gäller covidpass för den som vill lyssna. Skolan i Gerlesborg väljer i stället att begränsa publikantalet och säljer bara 50 biljetter. Konserten hålls inte heller i den vanliga hörsalen utan i Stora ateljén, där stolarna ska placeras med avstånd.

Arcangelo Corellis julkonsert är självklar för Karlsson Barock, men det blir också festmusik av Manfredinin och Johan Helmich Roman

Orkestern beskriver programmet som en blandning av gammalt och nytt. Arcangelo Corellis julkonsert är självklar för Karlsson Barock, men det blir också festmusik av Manfredinin och Johan Helmich Roman.

Karlsson Barock består av 15 musiker. Med sig som sångsolist har de Helena Ek. Emelie Sigelius är konferencier.

Konserten i Gerlesborg ges en gång under måndagen. Den sänds inte digitalt. Skolan har under pandemin valt att antingen arrangera konsert riktigt live, med liten publik, eller bara sända digitalt.