Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smoke Rings Sisters vid ett besök på Skagerack i Strömstad. Bild: Thomas Bennelind
Smoke Rings Sisters vid ett besök på Skagerack i Strömstad. Bild: Thomas Bennelind

Julen svänger när Smoke Rings Sisters kommer till Vitlycke

Smoke Rings Sisters är en bekant trio för många musiklyssnare i Strömstad. De har gästat staden flera gånger. Nu ger de för första gången konsert på Vitlycke Museum i Tanum. Och då är det julsväng det handlar om.

Annars är det mera glada föreställningar fyllda av kärlek till jazz, swing och evergreens man förknippar trion med. Sara Ljunggren, Theresa Skjolden och Stina Klintbom har förklarat att de från början tänkt sig vara en trio för en enda konsert – men att så blev det inte. De fann varandra, som personer och röster och i det gemensamma intresset för swing-eran.

Läs också: Folk kommer nog att vara lite gladare efter showen

Sara Ljunggren är musikalartist, utbildad vid Balettakademien. Theresa Skjolden slog igenom som sångerska i Fame Factory och har bland annat turnerat med Abba-bandet Arrival. I samma band har showartisten Stina Klintbom varit "Agnetha". Hon var Taubstipendiat 2006 och hon skriver många av arrangemangen för Smoke Rings Sisters.

Nu gör de julkonsert och fyller den med svensk och amerikansk julmusik hämtad från jazzens och swingens storhetstid. Men de lovar också litet klassisk julmusik.

Torsdag 9 december fyller de hörsalen på Vitlycke med musik. Sedan drar de vidare, bland annat till Akvarellmuseet i Skärhamn, dit de kommer 12 december.

Antalet platser i Vitlyckes hörsal kommer att vara begränsat till 62.