Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

José González ”turnéstartar” med intim spelning

Den 30 juli har José González turnépremiär i Madrid. Göteborgaren smygstartar dock sin kommande världstripp med intim spelning från favoritscenen Unity Jazz – på stromstadstidning.se

José González passerade nyligen en miljard streams på Spotify och turnerar normalt sett inför utsålda konserthus i Europa, USA och Sydamerika. Men han har alltjämt sin bas i Göteborg och lilla Unity Jazz är ett av hans absoluta favoritställen.

Det är också där han nu smygstartar sin kommande världsturné med en premiär på stromstadstidning.se. Söndagen 16 maj klockan 19 släpptes videon.

– Det känns väldigt kul bra att göra detta just på Unity jazz, det är fin och viktigt scen i Göteborg som har kämpat på under pandemin, sade José González när GP träffade honom tidigare i våras för en intervju.

Omfattande turnéplan

Tidigare i veckan gick José González ut med en omfattande turnéplan, trots att vi fortfarande befinner oss i en pandemi. Han har fått skjuta upp planerna tidigare, men hoppas nu att det ska gå att komma ut och möta publiken igen.

Turnén inleds alltså i Madrid och flyttar sedan vidare till USA för att mot slutet av året komma till Europa och Storbritannien. Han har ytterligare två strömmade konserter i dagboken innan dess, men GP är alltså premiärarena.

– Det är fantastiskt kul att kunna vara första anhalt på den resa som José González ska ut på och att vi kan erbjuda våra läsare den här upplevelsen, säger GP:s musikredaktör Johan Lindqvist och fortsätter:

– Jag minns när José González-febern först slog till i Göteborg och köerna ringlande runt hela kvarteret när han skulle spela på Jazzhuset. Det har varit fint att kunna följa Josés musikaliska utveckling och hur han vuxit ut till en artist med publik i hela världen.

LÄS MER: GP visar konsert med Hederos Hellberg från norska gränsen

Spelade in i fritidshus

José González är aktuell med senaste singeln ”Visions” och den 17 september släpps albumet ”Local valley”.

– Jag spelade in ”Visions”, liksom resten av albumet i vårt fritidshus i Bohuslän. Det hörs fåglar och skogsljud från verandan tillsammans med lager av syntloopar i bakgrunden, berättar José González.

Se spelningen på stromstadstidning.se med premiär den 16 maj kl. 19. Har du inte möjlighet att se den då, så bara lugn, den kommer att finnas tillgänglig fram till 14 juni.

Konserten är resultatet av ett samarbete mellan Göteborgs-Posten och Göteborg & Co och en del i den pågående satsningen GP Scen där även det uppmärksammade mötet mellan Martin Hederos och Mattias Hellberg ingår.

– José är en av de mest tongivande artisterna Sverige haft de senaste tjugo åren och Unity Jazz förgyller Göteborgs musikscen på ett unikt sätt med sitt format och sitt utbud, säger Fredrik Sandsten på Göteborg & Co.