Jon Henrik Fjällgren och Tone Sekelius till final i Mello

Jon Henrik Fjällgren och Tone Sekelius – där har ni finalisterna från årets första deltävling i Melodifestivalen som drabbades av sändningsavbrott när allt skulle avgöras.

ANNONS
|

Det blev oväntat dramatiskt när rösterna skulle presenteras och kvällens vinnare koras. SVT drabbades av ett tillfälligt avbrott i sändningen när det var som allra mest spännande.

– Det uppstod ett fel hos SVT i Stockholm, men exakt vad som hände kan jag inte svara på nu. Det har startats en utredning, vi behöver veta vad som gick fel så att det inte händer igen, konstaterade projektledaren Anders Wistbacka efter sändningen avslutats.

Redan innan avbrottet var i alla fall årets första finalist i Melodifestivalen framröstad och klar efter en slutsåld och skönt glittrig kväll i Scandinavium. Det var låten "Where you are (Sávezan)" framförd av Jon Henrik Fjällgren och Arc North featuring Adam Woods som presenterades som första akt med pass till Friends arena. Fjällgren är därmed i final för fjärde året på raken.

ANNONS

– Det är helt sjukt och nu är jag där igen. Det var härligt och jag fick sådan energi, konstaterade Jon Henrik Fjällgren efteråt.

Tone Sekelius tackade familjen på plats

Förhandstippade Tone Sekelius, som tävlade för andra året på raken, var första artist ut i startfältet med sin peppiga låt ”Rhytm of my show” och knep också en plats i finalen efter att plockat tolva efter tolva.

– Jag vill tacka låtskrivarna, mitt team, min familj som är här och stöttar mig och alla mina vänner förstås, sade en lycklig Tone Sekelius.

Elov & Beny, som i sin ”Raggen går”, hyllade småstadslivet på bredaste stockholmska möttes av jubel precis som veteranerna Eva Rydberg, årsbarn med Mick Jagger, och Ewa Roos. Stödet räckte till semifinal ihop med Victor Crone.

Cornelia Jakobs mellanakt med ”Hold me closer”

Showen programleddes av Farah Abadis och Jesper Rönndahl. Carl Einar var på plats och trollade som mellanakt innan alla rösterna redovisats. Inte nog med det. Fjolårsvinnaren Cornelia Jakobs var också i Scandinavium och sjöng en pampig version av sin ”Hold me closer”.

Både 2021 och 2022 genomfördes alla deltävlingar i Melodifestivalen i Stockholm. 2021 utan publik, men 2022 kunde publiken återvända.

2023 är man tillbaka som turnerande schlagerkalas. Efter Göteborg väntar deltävlingar i Linköping, Lidköping, Malmö och på det semifinal i Örnsköldsvik och till sist final i Stockholm den 11 mars.

ANNONS

Fakta: Så gick det i Melodifestivalen i Göteborg

Till final:

Jon Henrik Fjällgren, Arc North featuring Adam Woods – "Where you are (Sávezan)"

Tone Sekelius – "Rhythm of my show”

Till semifinal:

Elov & Beny – ”Raggen går”

Victor Crone – ”Diamonds”

Utslagna:

Loulou LaMotte – "Inga sorger”

Rejhan – ”Haunted”

Eva Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”

ANNONS