Margaux Dietz får pris för att under föregående år ha trampat i klaveret. Arkivbild.
Margaux Dietz får pris för att under föregående år ha trampat i klaveret. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Johnny Bode-priset till Margaux Dietz

Johnny Bode-priset delas ut till en kulturpersonlighet eller offentlig person som under det föregående året "trampat i klaveret, skapat en skandal" eller på "annat underhållande vis ställt till det för sig själv och sin omgivning".

ANNONS
|

Den här gången tilldelas priset influeraren Margaux Dietz, som enligt juryns motivering skapat en kritikstorm mot sig själv genom att publicera en Youtubevideo av en utslagen man utanför sin ytterdörr. När sedan SVT gjorde en hel dokumentär om hennes personliga kris gav det upphov till en metaskandal – en prestation som imponerar på Johnny Bode-sällskapet.

Priset består av ett diplom samt en summa pengar som sällskapet vid utdelningen redan använt till att betala för ett restaurangbesök – där pristagaren inte fått delta. För Margaux Dietzs del rör det sig om 41 859 kronor och 60 öre, skriver Johnny Bode-sällskapet i ett pressmeddelande.

ANNONS

Margaux Dietz slog igenom som influerare när hon lät filma sin förlossning 2017. Hon har fortsatt sin karriär som bloggare för Elle, deltagare i "Let’s dance" och programledare för "Hemliga beundrare" i TV3 och "Duellen" i SVT. 2021 hade hennes Youtube-kanal 310 000 prenumeranter.

Johnny Bode-sällskapet har roat sig på pristagaren Margaux Dietz' bekostning.
Johnny Bode-sällskapet har roat sig på pristagaren Margaux Dietz' bekostning. Bild: Johnny Bode-sällskapet
ANNONS