Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jennifer Lopez vid världspremiären för "Hustlers", vid Torontos filmfestival tidigare i september. Bild: Evan Agostini/Invision/AP/TT

"Hustlers" portas i Malaysia

Filmen "Hustlers" har gjort succé på amerikanska biografer och ser ut att kunna göra ett segervarv runt jorden.

Hela jorden? Nej, inte i Malaysia. Filmcensuren i landet har stoppat Jennifer Lopez-filmen, på grund av dess "överdrivet obscena innehåll", skriver Indiewire.

Filmen, som handlar om stripteasedansöser som beslutar sig för att skinna sina rika manliga kunder, anses visa för mycket hud och göra för många anspelningar på sex.

Det har inte hindrat nordamerikanska kritiker från att hylla filmen i allmänhet och Jennifer Lopez i synnerhet, sångerskan anses bland annat ligga bra till för en Oscarsnominering. Även publiken i USA har gjort tummen upp för "Hustlers", som på drygt en vecka spelat in drygt 50 miljoner dollar, långt mer än förutspått.

Men "Hustlers" är inte först ut att drabbas av den malaysiska filmcensuren. Tidigare i år försvann sexscener mellan två män i "Rocketman" och en lång rad filmer har helt portats i landet, bland dem “Black swan” och “Fifty shades of Grey".

I Sverige har "Hustlers" fått godkänt från alla instanser och kan ses på bio från den 4 oktober.