Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
RÄTT TILL BOENDE. Maria White menar att tavlorna visar på mångfald och på att alla ska ha rätt till ett boende.

Hoppas väcka debatt om bostadsproblematiken

Hus, fantasi och verklighet är namnet på den nya utställningen på Kosters Trädgårdar. Konstnären Maria White hoppas på att utställningen ska väcka en debatt om den aktuella bostadsproblematiken.

Utställningen invigs den 16 juli och handlar om hus och om olika boendevarianter. Maria White menar att alla ska ha rätt till ett boende.

– Boendefrågan är väldigt aktuell. Både på ett större plan i och med de nyanlända och även på ett mindre plan om man ser till den omdiskuterade boendesituationen i Strömstad.

Maria White vill upplysa allmänheten och få dem att uppmärksamma bostadsproblematiken. Hennes största förhoppning är att utställningen ska väcka en debatt.

– Mina målningar är starka och kan väcka mycket känslor. Jag vill påverka och hoppas att besökarna ska vilja diskutera boendesituationen och vad man kan göra åt den, säger Maria White.

Utställningen består av ett 20-tal målningar. De skildrar olika typer av hus. Maria Whites största tavla föreställer tre höghus i olika färger som är sammanlänkande i och med olika stegar som går mellan husen.

– Det som alltid återkommer i mina tavlor är människorna. Det finns alltid liv och rörelse runt husen som jag målar. På min största tavla befinner sig folk på stegarna mellan husen, på balkonger och på hustaken.

Maria White menar att tavlorna visar på mångfald och på att alla ska kunna hitta ett hem. Hon menar att det finns många olika sätt att bo på och att vi ibland kan behöva tränga ihop oss för att hjälpa andra.

– Man får plats överallt, det går att göra så mycket för att hjälpa andra.

Maria White har själv två olika boenden, ett på både Koster och ett i Strömstad. Det handlar inte om många kvadratmeter med hon har ändå valt att hyra ut rum till behövande. Framöver planerar Maria White flytta till ett kollektiv.

– Där kommer det att finnas alla typer av människor, gamla, unga, funktionshindrade, med mera. Det blir mångfald, menar hon.