Lommelanda kulle midsommarafton 2017.
Lommelanda kulle midsommarafton 2017. Bild: Jenny Johansson

Här firar du midsommar i Strömstad och Tanum

Midsommartraditionen är i högsta grad levande i Strömstad och Tanum. Det går att hitta en majstång i nästan varenda hörn av de båda kommunerna, och säkert några i mitten också.
Här kommer en lista över några midsommarfiranden, med start redan på torsdagen.

ANNONS
|

Torsdag den 20 juni

Sommarsolståndet på Vitlycke museum. En hyllningskväll till solen med vandring till offermossen. 13:30 inleds firandet med att löva majstången. 18:30 blir det konsert med Elin Teilus med band och 19:00 är det avslutning vid offermossen. Fritt inträde för barn och unga upp till 20 år.

Fredag 21 juni - Midsommarafton

Musik, dans och våfflor på Friluftsmuseet Fiskartorpet i Strömstad. 14:00 traditionellt firande med sång och dans. Fikaförsäljningen öppen från 13:00 till 16:00.

Seläter Camping. Fira midsommar med traditionell dans runt midsommarstången till tonerna av Clarys dragspel. Dansen börjar 12:00. Det kommer finnas glass, fika och annat gott till försäljning.

ANNONS

Midsommarfirande i Grönemad. Traditionellt firande med stångresning och invigning av ny brygga. Stången kläs 10:00 och reses 15:00.

Lagunen Camping och stugor. 13.45–14.30 Resning och dans kring årets midsommarstång. Fredrik Lundqvist står för musiken. Senare på eftermiddagen sommarvisor på stranden och under kvällen underhåller trubadurer på restaurangen.

Bofors Camping. Sång och dans kring midsommarstången från 12:00.

Rossö skola. Traditionellt midsommarfirande vid Rossö skola 15:00. Dans runt midsommarstången, musik och traditionell dragkamp. Kvällen innan 18:00 samling på ängen vid skolan för att klä stången tillsammans. Alla är välkomna! Medtag gärna blommor och egen sekatör.

Midsommardans på Falkeröd. Dans kring majstången och musik med Mia Gunberg och Billy Lätt. Agneta Cronholm leder dansen. 13:00 till 14:30 på på Falkeröd hembygdsgård i Grebbestad.

Lommelanda Kulle. Stången kläs 12:00. Sedan drar dansen igång vid ett-tiden. Servering med fika och korv med bröd. Dans igen vid 14:00. Fiskdamm för barnen.

Idefjordsvallen i Krokstrand. 13:00 startar firandet med att klä stången, ta gärna med er blommor. Sedan resning och dans till musik av Johan Olsson, Jonathan Lund och Linus Fouganthin. Fika, korv med bröd med mera i kiosken. Fiskdamm, ponnyridning och lekar/stafetter.

ANNONS

Nordkoster. Fyrtomten 14:00, resning av majstången. Musik, dans och lek kring stången. Ta gärna med picknickkorg! Stången börjas kläs 10:00. Kom och hjälp till och medtag gärna lite blomster!

Midsommarkonsert med Gunnar Eriksson och "RilkeEnsamblen" på Gerlesborgsskolan. RilkeEnsemblens grundare och ledare Gunnar Eriksson har i mer än 50 år arbetat med körer över snart sagt hela världen. Musiker är Stefan Forssén, piano, Anders Jormin, bas, Gunnar Lindgren, tenorsax. 14:00, inträde 140 kronor. (Barn under 12 fri entré.)

Tavernan på Sydkoster. Traditionell midsommarfest. Stången kläs 10:00, dans kring majstången 15:00. Glass till alla barn.

Daftö Resort. Kransbindning och förberedelse av majstången på aktivitetsplanen 12.00. Piraterna tar med björkris och bindtråd, du tar själv med de blommor du önskar dekorera med. 18:00 dans kringstången.

Källa: Strömstad och Tanum kommuners hemsidor

ANNONS