Håkan Hellström överraskade fansen i Slottsskogen

Vid 19-tiden på lördagskvällen höll Håkan Hellström en spontanspelning i Azaleadalen i Slottsskogen. Detta efter att han tidigare under dagen lagt upp ett Instagram-inlägg med frågan: ”Var ses vi ikväll?”. Många var på plats och såg artistens framträdande, men efter att spelningen avslutats har polisen nu upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.
– Det är ju arrangören som blir misstänkt, säger polisens vakthavande befäl Magnus Schildt.

ANNONS
LocationGöteborg|
|

I ett inlägg på Instagram under lördagen syns den folkkäre artisten Håkan Hellström spreja ”Gla Valborg på er” på insidan av vad som ser ut att vara ett lastbilsflak. Bara timmar senare, vid 19-tiden kvällen, dök lastbilen upp i Azaleadalen i Slottsskogen.

Strax efter att lastbilen dykt upp och omvandlats till en scen, klev plötsligt Håkan Hellström upp på flaket och drog igång en spontanspelning som överraskade valborgsfirarna.

Malin Petersson, Sofia Yilali, Lova Nylén och Jessika Bouveng
Malin Petersson, Sofia Yilali, Lova Nylén och Jessika Bouveng var några av de som var på plats och såg den hemliga konserten. Bild: Mia Höglund

"Göteborgskaste man kan vara med om”

Några av dem som var där och såg konserten av en slump var Malin Petersson, Sofia Yilali, Lova Nylén och Jessika Bouveng.

– Vår kompis var och kissade när hon hörde musik, säger Lova Nylén strax efter spelningen.

ANNONS

Men även om de blev väldigt förvånade, säger de att ”det känns väldigt mycket som någonting Håkan skulle kunna göra.”

– Det var som en jävla dröm, det är typ det göteborgskaste man kan vara med om, säger Jessika Bouveng.

Anders Sporsén Eriksson, Moltas Andersson och Ylwa Andersson
Anders Sporsén Eriksson, Moltas Andersson och Ylwa Andersson fick strax före spelningen tipset av Anders kusin och hann därför cykla dit. Bild: Mia Höglund

Tipsades av Stefan Sporsén

Även Moltas Andersson hann tillsammans med pappa Anders Sporsén Eriksson och mamma Ylwa Andersson till Azaleadalen för att se den unika spelningen.

– Det var roligt, han var jättebra, säger Moltas Andersson.

Och att de över huvud taget visste om att den skulle ske var tack vare Anders kusin tillika Håkans bandmedlem Stefan Sporsén.

– Det var magiskt! Min kusin som spelar med Håkan skickade ett sms om att det var någonting spektakulärt som skulle hända här, så vi åkte bara hit för att kolla vad det var, säger Anders Sporsén Eriksson.

Love Berger Vieweg
Love Berger Vieweg är ett stort fan av Håkan Hellström men hade ingen aning om att han skulle komma till Azaleadalen. Bild: Mia Höglund

”Göteborgsfacklan vandrar vidare”

Love Berger Vieweg, som har lyssnat på Håkan Hellström i över tio år och varit på flera av hans tidigare konserter, var i Slottsskogen när spelningen började men hade ingen aning om att den skulle ske.

– Jag var och kissade när jag såg att det rullade in en lastbil, så jag var helt clueless, men det var så jävla bra, säger han.

Men även om han var där tidigt och gärna hade stått längst fram, så höll han sig lite i bakgrunden och lyssnade på musiken.

ANNONS

– Vi var där framme, men vi släppte fram de yngre grabbarna, det är så Göteborgsfacklan vandrar vidare till nästa generation, säger Love Berger Vieweg.

Spelningen var inte tillståndsgiven, och polisen på platsen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.
Spelningen var inte tillståndsgiven, och polisen på platsen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen. Bild: Mia Höglund

Spelningen saknade tillstånd

Spontanspelningen avslutades efter ungefär en halvtimme, efter att Håkan Hellström avslutat med låten ”Valborg”. Men när publiken ropade efter mer svarade han att de inte fick lov att fortsätta.

Anledningen till detta var att spelningen saknade tillstånd, enligt polisens vakthavande befäl Magnus Schildt.

– Polispersonal på plats har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen, säger han.

Det var dock inte polisen som stängde ned spelningen, och den som sedermera blir misstänkt för brott är arrangören av spelningen, uppger Magnus Schildt.

– Patrullen som kom till platsen var i kontakt med bandet och de meddelade att de var i princip klara då. De påbörjade sista låten och sedan skulle de avsluta, så polisen har inte stängt ned spelningen, säger Magnus Schildt.

ANNONS