GP visar konsert med Hederos Hellberg från norska gränsen

GP visar en unik konsert med Hederos Hellberg. Duon möttes för att spela tillsammans vid norsk/svenska gränsen mitt på Gamla Svinesundsbron.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Tanken från början var att GP skulle spela in en konsert med duon Hederos och Hellberg i Göteborg. När Norge skärpte sina regler för karantän gick det inte att genomföra.

Lösningen blev att Martin Hederos satte sig i en bil från Göteborg och körde upp till norska gränsen för att möta upp Oslo-bon Mattias Hellberg mitt Gamla Svinesundsbron.

Mattias Hellberg och Martin Hederos  i en unik spelning mitt på Gamla Svinesundsbron
Mattias Hellberg och Martin Hederos i en unik spelning mitt på Gamla Svinesundsbron Bild: Olof Ohlsson

LÄS MER:Veckans spellista: Hederos Hellberg, Lars Winnerbäck, Amanda Ginsburg

GP var med och dokumenterade den unika ”turnépremiären” som alltså gick av stapeln i två länder samtidigt.

– Det har varit lite nervöst och jag sov inte så mycket natten innan vi skulle ses. Väl på plats gick allt snabbt, vi fick upp grejerna och började lira och hamnade i vår speciella bubbla. Det passerade både en lokalbuss och en gigantisk traktor men det var mest bara roligt, säger Martin Hederos som fick gnugga händerna ordentligt efteråt.

ANNONS

Från och med söndag den 2 maj och en månad framåt finns konserten att se på gp.se

Hederos Hellberg är aktuella med albumet ”Tillsammans mot ljuset” som belönades med fyra fyrar i GP när det släpptes i januari.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS