Frida Hallgren, känd från bland annat "Fröken Frimans krig", är klar för nya "Solsidan"-filmen. Pressbild.
Frida Hallgren, känd från bland annat "Fröken Frimans krig", är klar för nya "Solsidan"-filmen. Pressbild.

Frida Hallgren klar för "Solsidan"-filmen

Inspelningen av "Solsidan"-filmen är klar. Nu står det klart att "Fröken Friman"-stjärnan Frida Hallgren kommer att göra en roll i filmen.

ANNONS
|

Efter Sven Wollter och Henrik Schyffert är nu ännu ett tungt namn klart för den kommande "Solsidan"-filmen – Frida Hallgren, känd från bland annat "Fröken Frimans krig" och "Så som i himmelen".

Hon spelar Bella, en kollega till Felix Herngrens rollfigur Alex.

- Hon kommer in i historien via tandläkarbranschen, hon säljer tandimplantat, och påverkar de allra flesta karaktärerna på ett ganska roligt sätt. Mer än så kan jag inte säga, säger Frida Hallgren.

ANNONS

Handlar om vänskap

"Solsidan" sändes i fem säsonger mellan 2010 och 2015 och ses av en del som en av de bästa svenska komediserierna någonsin.

- Det är ganska absurt när serien har funnits så pass länge, det känns som att man kliver in i tv:n. "Men gud, där är Ove i full mundering, och han ska prata med mig!", lite sådär, säger Frida Hallgren.

Hon tycker att filmen fortsätter i samma anda som tv-serien.

- Karaktärerna utsätts för större prövningar på olika vis. Men den handlar också mycket om vänskap, tycker jag, säger Frida Hallgren.

"Utmanande"

Frida Hallgren säger att det känns kul att spela i filmen. Men det finns också en utmaning i att spela Bella.

- Hon är en ganska velig person, som tar tillbaka saker hon säger i samma mening. Det är utmanande att göra det, jag menar, hur är en sådan människa? Eller jag behöver inte leta, jag är ganska mycket så själv, säger hon.

ANNONS

Kort efter att TT intervjuade Frida Hallgren kom beskedet att skådespelaren Michael Nyqvist har avlidit. Han och Frida Hallgren spelade mot varandra i "Så som i himmelen". I ett mejl skriver hon:

"Micke betydde väldigt mycket för mig. Att få spela tillsammans med honom är något av det finaste jag har upplevt och det vi skapade tillsammans är jag enormt stolt över. Han lärde mig massor både som skådespelare och person och jag trodde att jag skulle få många chanser att möta honom igen, som vän och kollega. Jag är oerhört ledsen över att han är borta."

"Solsidan"-filmen har premiär i jul.

TT
Fakta: "Solsidan"
ANNONS