Under höstlovet i Tanum arrangeras Halloweendisco för både yngre och äldre barn, och på Tanumshedes bygdegård får 10-15-åringar skapa en egen teaterföreställning. Arkivbild.
Under höstlovet i Tanum arrangeras Halloweendisco för både yngre och äldre barn, och på Tanumshedes bygdegård får 10-15-åringar skapa en egen teaterföreställning. Arkivbild. Bild: Jakob Simonson

Från halloweendisco till lajv och filmskapande i Tanum

Höstlovet i Tanums kommun fokuserar till stor del på kreativa aktiviteter och erbjuder både rörlig bild, scenkonst och en inblick i spelskapande.

ANNONS
LocationTanum||

Men höstlovet inleds med sedvanligt halloweendisco på fredagskvällen. På Ungdomens Hus i Tanumshede arrangeras discot för åldersspannet 6-12 år med lekar och pris till de bäst utklädda. För högstadie- och gymnasieungdomarna hålls halloweenfesten i Blå Hallen.

Kommande vecka blir det fokus på kreativt skapande. På Gerlesborgsskolan bjuder man in till höstlovsverkstad med tema rörlig bild. Konstpedagog Marika Sanaksenaho visar barnen olika sätt att skapa film. Skolan arrangerar också en workshop för att väcka barnens intresse för scenkonst och teater.

Vill man ha mer teater är bygdegården i Tanumshede rätt plats. Dit välkomnas 10-15-åringar för att skapa en teaterföreställning från grunden. Deltagarna kommer själva att få bestämma vad som ska hända på scenen, repetera och kanske även framföra den färdiga pjäsen.

ANNONS

Precis som i Strömstad finns också möjlighet att testa att skapa egna spel i Roblox. Detta sker på Hamburgsundsskolan. Både Fjällbacka och Hamburgsunds bibliotek samt Vitlycke museum arrangerar Escape Room. Där gäller det att med hjälp av gömda ledtrådar ta sig ut från det låsta biblioteket och vidare till Vitlycke för att hitta en skatt. Under namnet Berättelser från Savannen visar också Vitlycke en interaktiv föreställning med sång och dans.

Hela lovprogrammet finns att läsa på kommunens hemsida.

ANNONS