Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Montage: GP
Bild: Montage: GP

Folkkär svensk skådespelare dömd för narkotikabrott

En känd svensk skådespelare döms för ringa narkotikabrott efter att polisen dök upp på ett hotellrum i Göteborg där han befann sig. På plats möttes de av framdukade droger. Mannen nekar själv till anklagelserna.

En januarinatt tidigare i år kallade personalen på ett hotell i centrala Göteborg på polisen. De behövde hjälp med att "avhysa obehöriga besökare på ett hotellrum", framgår av anmälan. På plats möttes patrullen bland annat av framdukade droger och enligt dem en märkbart påverkad skådespelare.

Under förhör påstod mannen att han inte brukat någon narkotika, men sa att han tagit receptbelagd medicin. Han togs med till polisstationen och ett urinprov visade positivt för amfetamin. I maj åtalades mannen för ringa narkotikabrott.

LÄS MER: Hotellpersonal kallade på polis – känd skådespelare åtalas

Skådespelaren har under de senaste trettio åren framträtt i en rad olika sammanhang. Hans belastningsregister innehåller domar rörande olaga hot, bedrägeri och ringa stöld. Det finns också ett flertal domar rörande narkotikabrottslighet.

Den 24 september dömdes skådespelaren för ringa narkotikabrott och dagsböter på 1 500 kronor. Tingsrätten skriver att han begått gärningen med uppsåt. Mannen nekar till anklagelserna.