Felix Herngren. Arkivbild.
Felix Herngren. Arkivbild.

FLX bakom flera svenska serier

ANNONS
|

Framgångarna fortsätter för Felix Herngrens produktionsbolag FLX. Sedan tidigare är det känt att Malin Persson Giolitos deckare "Störst av allt" blir den första svenska originalserien på Netflix, samt att "Bonusfamiljen" fått internationell spridning via strömningstjänsten.

Men fler produktioner är på gång.

Serien "Blinded", baserad på Carolina Neuraths bok "Fartblinda", blir en thriller i finansmiljö, tydligt influerad av HQ Banks uppgång och fall. Serien görs för C More och manuset skrivs av Jesper Harrie, Maria Karlsson och Jonas Bonnier.

FLX producerar även en komediserie, än så länge utan namn, som ska utspelas på en skidort.

"Vi strävar efter att producera serier och premisser med universella teman", säger Pontus Edgren, som äger FLX tillsammans med Felix Herngren och Niclas Carlsson, till Variety.

ANNONS

På den internationella arenan är det inte bara Netflix som är intresserat av produktioner från FLX. Variety skriver att "Solsidan" får en fransk version som ska visas på kanalen Metropole 6.

Enligt tidningen är också en ny version av tv-serien "Bert" på gång samt en komediserie för C More med namnet "Happiness by the sea".

TT
ANNONS