Författaren Marie Sammeli. Till höger Strömstads bibliotekarier som varje vecka tipsar om böcker i Strömstads Tidning.
Författaren Marie Sammeli. Till höger Strömstads bibliotekarier som varje vecka tipsar om böcker i Strömstads Tidning. Bild: Marita Adamsson

Feelgoodromaner som utspelar sig i Kapstaden

Bibliotekarien Gunilla Sandin tipsar den här veckan om Marie Sammelis tre romaner Det lilla galleriet i solen, Den lilla vingården vid bergets fot och Det lilla pensionatet i gröna dalen.

ANNONS
LocationStrömstad|

Marie Sammeli är en svensk författare som bor i Kapstaden med man, fyra barn, två hundar och en häst. Hon skriver romaner som utspelar sig i och runt Kapstaden.

Huvudpersonen Julia är marknadsförare och har ett välbetalt jobb i Stockholm. Men när hon gör en tabbe som får konsekvenser, får hon sparken. Hennes man Tom har fått ett attraktivt jobberbjudande i Kapstaden och Julia och deras son Theo flyttar med.

Hur kommer det nya livet att bli för Julia? Riktigt bra visar det sig i de tre böcker som hittills kommit ut. Det är verkligen inte någon dans på rosor men när det mesta ser dystert ut så händer något oväntat. Julia är dessutom en person som inte ger sig. Här finns värme, kärlek, intressanta personligheter, djup vänskap och mod. Allt inramat av Taffelberget och Kapstadens puls.

ANNONS

Jag sträckläste de tre första böckerna Det lilla galleriet i solen, Den lilla vingården vid bergets fot och Det lilla pensionatet i gröna dalen som hänger ihop men som kan läsas fristående. En fjärde är på väg.

Sist men icke minst, böckerna är roliga med många dråpliga situationer och fyndiga vändningar. Man har inte tråkigt en endaste sekund. Feelgood när den är som bäst!

ANNONS