Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Farnaz Arbabi har regisserat 'De kommer att drunkna i sina mödrars tårar' på Unga Klara, som nu ska visas digitalt. Arkivbild.
Farnaz Arbabi har regisserat "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" på Unga Klara, som nu ska visas digitalt. Arkivbild. Bild: Jessica Gow

Farnaz Arbabis pjäs visas digitalt

Farnaz Arbabis uppsättning av Johannes Anyurus "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" ska filmatiseras och visas digitalt mellan 13 januari och 31 mars.

Pjäsen, som är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala Stadsteater, hade urpremiär på Unga Klara den 29 oktober. Den spelades som skolföreställning på dagarna och för allmänheten på kvällarna för 50 personer i publiken, tills de skärpta publikrestriktionerna om åtta personer började gälla.

"På grund av det begränsade publikantalet hade vi en nästintill utsåld spelperiod redan innan premiär. Sedan kunde föreställningen bara spela nio gånger, så det var väldigt få av de som köpt biljett som faktiskt fick se den. Vi på teatern hade verkligen längtat efter att spela föreställningen, och saknaden efter publiken är stor, så vi har letat efter sätt att mötas", säger Farnaz Arbabi, regissör och en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, i ett pressmeddelande.

Johannes Anyurus roman är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, och om terrorns och fascismens mekanismer.

Biljetter kan köpas på Unga Klaras hemsida.