Ida Andersen
Ida Andersen Bild: Anders Roos

Författaren kommer till bokcirkeln

Författaren Ida Andersen från Malmö besöker Tanums bokcirkel på tisdag 26 oktober för att själv berätta om sin bok I oxögat.

ANNONS
LocationTanum|

Romanen från det fattiga Småland år 1741 är höstens andra bokcirkel på Tanums bibliotek. Den handlar om drängen Eskil och pigan Sissel, som möts en midsommarnatt, ett möte som förändrar deras värld. I oxögat skildrar deras strävan efter ett bättre liv och ett hem, i en tid när fattigdom råder och glasbruket Kosta är på väg att byggas upp. Förändringens vindar blåser.

Författare till boken är Ida Andersen, som inte enbart är författare utan också översättare av italiensk litteratur.

I oxögat skildrar deras strävan efter ett bättre liv och ett hem, i en tid när fattigdom råder.

Tisdagseftermiddagen på biblioteket inleds med själva bokcirkeln. En halvtimme senare kommer författaren för att berätta om boken och sitt skrivande. Då kan fler lyssnare än bokcirkelns deltagare att kunna närvara, men antalet platser är begränsat, så förhandsanmälan behövs.

ANNONS

Ida Andersen hade när romanen om Sissel och Eskil kom redan givit ut flera diktsamlingar. Hon har också skrivit en fackbok, Stenminnen. De småländska stenmurarna – ett kulturarv. För den boken fick hon Smålands Akademis Linnépris 2009.

Romanen Här slutar allmän väg handlar om en ung flickas liv i en hippiemiljö, också den förlagd till småländsk landsbygd. Den kom 2016. I oxögat kom ut i mars 2020.

Läs också:

Nu kan bokcirklar hålla fysiska träffar igen

Så var det att ta med Alex Schulman till digital cirkel

ANNONS