Malmöbaserade Skrot uppfinner och experimenterar med musik och teknik. Nu kommer de till Tanum.
Malmöbaserade Skrot uppfinner och experimenterar med musik och teknik. Nu kommer de till Tanum. Bild: Privat

En Skrot-upplevelse ska inspirera Tanums barn

Hur låter en morotsklarinett? Den som undrar får höra på onsdag och torsdag 11 och 12 mars. I alla fall om hen är tillsammans med ett barn mellan tre och fem på Futura i Tanumshede då.

ANNONS
LocationTanumshede||

I dagarna två blir det nämligen musikföreställning med musik­ensemblen Skrot för barn i för­skolan, hos dagbarnvårdare och för hemmabarn.

Idén är gammal: att skapa bokstavligen uppfinningsrik musik, genom att få allt möjligt att ljuda.

Nu är ensemblen Skrot på nu turné med föreställingen Skrot-Blueprints, som tar sitt avstamp i musik och uppfinningar i ett historiskt, socialt och nutida perspektiv. Ännu fler akustiska musikuppfinningar än tidigare ryms i den nya föreställningen, liksom många elektroniska instrument.

Målsättningen här är hög: att få de människor som lyssnar att känna att de kan ta makten över sina egna liv. Göra vad de själva vill – och bli glada.

ANNONS

Konserten vill gärna inspirera åhörarna till att själva skapa egna instrument att spela på. ”Du kan gå hem och bygga vilket musikinstrument du vill, det är endast din fantasi som sätter gränserna”, sammanfattar Skrot-gruppen.

På hemorten Malmö har Skrot med stöd av Kulturbryggan satt samman en musiklekplats, där ­besökarna upplever musik och ljud och leker med dem, tillsammans med ljus, taktila material och ­rörelse, tillsammans med ­musiker och pedagoger. Gruppen reser också runt med musiklabb och workshops.

Skrot firar tioårsjubileum i år och medlemmarna har lång erfarenhet som musiker och pedagoger.

ANNONS