Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I augusti meddelade Victoria Erixon Tyft, Helen Mattsson och Ulf Karle att det blir nyårsrevy. Det gäller fortfarande. Men med krav på vaccinpass. Bild: Strömstads tidning
I augusti meddelade Victoria Erixon Tyft, Helen Mattsson och Ulf Karle att det blir nyårsrevy. Det gäller fortfarande. Men med krav på vaccinpass. Bild: Strömstads tidning

Det krävs vaccinpass på nyårsrevyn

De nya restriktioner som trädde i kraft dagen före julafton gör att det kommer att krävas vaccinpass för den som ska gå på nyårsrevyn på Skagerack.

Den som går på nyårsrevyn på Skagerack kommer att behöva visa vaccinpass. Efter regeringens besked om skärpta restriktioner dagen före julafton har revypappan Ulf Karle varit i kontakt med länsstyrelsen.

Läs också: Tro´t eller ej men nu är dom på´t igen

– Jag har två alternativ. Att skapa avstånd kring grupper på max åtta personer eller kräva vaccinpass. Vi går på det senare, säger han.

Den som saknar BankID i stället kan ta kontakt med sin vårdcentral och be om ett journalutdrag.

Det innebär att den som vill in i lokalen måste kunna visa bevis på att hen är vaccinerad mot covid 19. Beviset hämtas digitalt via E-hälsomyndigheten och kräver att man har BankID. Det går att få det hemskickat på papper också, men eftersom det varit en del problem med det har Ulf Karle också försäkrat sig om att den som saknar BankID i stället kan ta kontakt med sin vårdcentral och be om ett journalutdrag som visar att vaccinationen.

Jag skulle jättegärna välkomna alla till min revy, men nu går ju inte det

Med sig till kulturhuset behöver man alltså ha vaccinpass eller journalkopia, samt legitimation.

– Jag skulle jättegärna välkomna alla till min revy, men nu går ju inte det, säger Ulf Karle, som ännu inte vet om det är möjligt att göra en föreställning som är öppen för ovaccinerade – med avstånd.

Läs också: De repeterar inför revyn - smeker inte bara medhårs