Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Datek och Daniel Olofsson ordnar musikdag med lokala band och mat i Stadsparken. Bild: Marita Adamsson
Peter Datek och Daniel Olofsson ordnar musikdag med lokala band och mat i Stadsparken. Bild: Marita Adamsson

De vill fylla Stadsparken med lokala band

En heldag med lokala band på scenen i Stadsparken. Det planerar Peter Datek tillsammans med Daniel Olofsson på Park. Lördag 3 juli ska musiken fylla parken, från eftermiddag till långt in på kvällen. Med följsamhet till restriktioner, givetvis.

Förbehållet är numera självklart. Att smittläget verkar bli bättre och att vaccineringen rullar på är goda tecken, så arrangörerna är hoppfulla. En tillfällig scen ska byggas upp i hörnet mot Västra Klevgatan och restaurang Park kommer att ha en foodtruck på plats i parken.

– Vi har en fin stadspark. Det behövs fler aktiviteter här och mera musik, tycker Peter Datek.

Vi har en fin stadspark

Han vill att lokala band ska turas om att framträda på scenen. Idén har några år på nacken och sommarens plan är en mindre version av den stora ursprungsplanen, som fått skjutas framåt på grund av pandemin. Målet är en festival på 2-3 dagar, enligt en modell från Varberg.

– Den föddes för ett par år sedan när några musiker spelade spontant i parken och det blev väldigt lyckat, berättar Peter Datek.

Det har varit ett tungt år

Festivalen skulle ha anordnats första gången redan förra året enligt hans planer, men pandemin kom i vägen. Då blev det i stället en digital inspelning med lokala förmågor, gjord på gymnasiet.

Läs också: Här pågår inspelningen av den digitala musikfestivalen

Nu är arrangörerna redo att låta musiken ta ett kliv ut i verkligheten,.

– Folk behöver gemenskapen. Det har varit ett tungt år, säger Daniel Olofsson.

Pandemin behöver man fortfarande ta hänsyn till, men restriktionerna ska lätta 1 juli enligt de besked som finns nu. Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att följas, lovar arrangörerna.

– Vi kommer att hålla koll på hur många som vistas i parken påminna från scenen hela tiden om att man ska hålla avstånd och vara försiktig.

Just nu pågår planering och kontakter med till exempel kommun och polis för att få tillstånd att bland annat stänga för trafik på vissa gator runt parken.

På scenen

Markendahls

Mäbe

Pöjkarna

Dock Station

Bluesburys

Medverkar gör även ungdomar och dansare