Olof Wretling har blivit utvald till vintervärd i sex år. "Det bygger på en hemlighet som jag tänker berätta", säger han om årets program. Arkivbild.
Olof Wretling har blivit utvald till vintervärd i sex år. "Det bygger på en hemlighet som jag tänker berätta", säger han om årets program. Arkivbild.

De är årets vintervärdar i P1

Komikern och skådespelaren Olof Wretling vinterpratar för sjätte gången – och William Spetz tar in en låtsaskompis. Nu är det snart dags för vintervärdarna att ta plats i Sveriges Radio.

ANNONS
|

"Solsidan"-aktuella Mia Skäringer, 105-åriga bloggaren Dagny Carlsson och artisten Emil Jensen är några av årets vintervärdar som i mellandagarna fram till nyårsdagen ska prata i Sveriges Radio P1.

För komikern och skådespelaren Olof Wretling blir det sjätte gången som vintervärd, vilket är fler gånger än vad någon annan har röstats fram.

- Det blev nästan svindlande, att man skulle vara den mest framröstade genom tiderna. För mig som är berättare, komiker och dramatiker är det en otrolig bekräftelse, säger han till TT.

ANNONS

"En tankeväckare"

Olof Wretlings "Vinter i P1" har fått namnet "Hemligheten i mitt liv", och bygger på en hemlighet som han kommer att berätta för lyssnarna. Hemligheten i fråga har han burit på mer än halva sitt liv.

- Förhoppningsvis är det roligt, men också en tankeväckare och en inblick i en värld som många kanske inte känner till. Jag tar tillfället i akt att dela med mig av den världen, och vad som kan hända med unga människor i den, säger han om sitt vinterprat.

Har låtsasvän

Skådespelaren William Spetz ska berätta om sitt första år efter att ha flyttat hemifrån. Med sig har han en – än så länge hemlig – gäst som ska agera låtsaskompis.

- Hon var min idol när jag var liten, och hon dyker liksom upp som min låtsaskompis och hjälper mig igenom den första tiden i den nya, stora staden, säger han.

ANNONS

- Hon blev väldigt förvånad, för det är en ganska bisarr fråga att ställa. Men jag förklarade varför, och hon blev taggad. Så det känns kul, säger William Spetz.

"Vinter i P1" sänds 13.00 den 25 december till och med den 1 januari i Sveriges Radio.

TT
Fakta: Årets vintervärdar

25/12: Mia Skäringer, skådespelare

26/12: Dagny Carlsson, bloggare

27/12: William Spetz, skådespelare

28/12: Tomas Sjödin, pastor och författare

29/12: Magda Gad, journalist

30/12: Emil Jensen, artist

31/12: Olof Wretling, skådespelare

1/1: Tommy Ivarsson, entreprenör (lyssnarnas sommarvärd)

ANNONS