Alexandra Wingate, dansare och koreograf från Gerlesborg, är en av dansarna i Ina Dokmos verk Mykorrhiza, som har premiär på Bohusläns museum under helgen.
Alexandra Wingate, dansare och koreograf från Gerlesborg, är en av dansarna i Ina Dokmos verk Mykorrhiza, som har premiär på Bohusläns museum under helgen. Bild: Marita Adamsson

Dans ställer frågor om samhörighetskänsla

Ett annorlunda dansverk visas på Bohusläns museum i Uddevalla i helgen. Mykorrhiza ser åskådarna genom att komma och gå och de tar del av såväl inspelade intervjuer som pågående dans.

ANNONS
LocationUddevalla||

Medverkar gör bland andra Alexandra Wingate från Gerlesborg, som ingår i dansgruppen, och Ejnar Askberger med rötterna i Krokstrand, som arbetar med ljud. Bland de personer som ingår i verket via intervjuer finns Karin Askberger och Anders Jernelius från Krokstrand.

Intervjuerna kretsar kring samma frågor som själva framförandet. Det handlar om känslan människor kan ha av samhörighet med ting i omgivningen.

Ansvariga koreografen Ina Dokmo skriver om verket bland anat att det är värdefullt att fundera över sammankopplingar i en tid då ”jordens ekosystem krackelerar”.

Publiken kan komma och gå under den tid verket pågår, ta del av intervjuer och se dans som har med frågorna att göra.

ANNONS

Koreografen Ina Dokmo är också verksam som dansare, lärare och Shiatsumassör.

ANNONS