Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Camilla Läckbergs nya bok stoppas på Storytel

Storytel kommer inte kunna erbjuda Camilla Läckbergs senaste "En bur av guld". Det efter att Bonnierförlagen inte kommer överens med ljudboksbolaget Storytel, skriver Svensk Bokhandel.

Bonniers och Storytel kommer inte överens om ersättningsnivåerna. Det innebär bland annat att Camilla Läckbergs senaste titel "En bur av guld" inte släpps hos streamingbolaget, skriver Svensk Bokhandel.

Camilla Läckbergs "En bur av guld" ska släppas imorgon den 11 april. Sara Börsvik, operativ chef på Bonnierförlagen, kommenterar i ett mejl till Svensk Bokhandel.

– Just nu är vi på Bonnierförlagen inte överens med Storytel om vare sig ersättningsnivåer framåt eller hur vi ska arbeta tillsammans med våra titlar. Att återförsäljaren arbetar aktivt med våra böcker är en förutsättning för samarbete och i dagsläget gör Storytel inte detta. Därför släpper vi inte nya titlar till dem tills vidare, säger hon.

"De vill ha en gräddfil"

Hon, och Storytel, uttrycker båda förhoppningar om att de parterna ska komma överens inom kort. "En bur av guld" kommer dock att finnas hos alla andra återförsäljare: Nextory, Adlibris och Bokus.

– Det Bonnier just nu kräver är att Storytel ska förlora pengar på varje lyssning på Bonniers nya titlar. Lite förenklat kan man säga att de vill ha en gräddfil och att Storytel och våra kunder och övriga förlag ska ta notan, säger Dan Panas, kommunikations- och pr-chef på Storytel, till Svensk Bokhandel.

– Med detta sagt, vi kommer att göra vårt yttersta för att vi och hundratusentals svenska ljudboksälskare ska få till ett bra avtal med Bonnier, och vår dörr står vidöppen för seriösa förhandlingar, säger han.

Läs mer: Camilla Läckberg valde att statuera exempel

Storytel är ett svenskt noterat företag och bokförlag som grundades 2005. Affärsidén är att erbjuda tjänsten strömning över Internet för att lyssna på ljudböcker i mobilen. Användarna betalar en månadsavgift och får fri tillgång till de ljudböcker och e-böcker som finns i tjänsten.