Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vitlycke center for performing arts har en tid avstått från publika visningar. Nu är det dags - i coronaformat. Bild: Marita Adamsson
Vitlycke center for performing arts har en tid avstått från publika visningar. Nu är det dags - i coronaformat. Bild: Marita Adamsson

Camilla Ekelöf framträder på Vitlycke Danscenter

Dansaren Camilla Ekelöf, som bland annat varit konstnärlig ledare för Regionteater Västs dansensemble, finns på Vitlycke Center for Performing Arts för att skapa ett nytt verk. På onsdag blir en informell visning av arbetet.
Vitlycke center for performing arts
Vitlycke center for performing arts

”Vad händer när allt vittrar sönder och faller samman? Jag vill omsätta mina iakttagelser till koreografi för den mänskliga kroppen. Människan har lånat och tämjt naturen till sin fördel i ur minnes tider. Hur svarar naturen på det?” har Camilla Ekelöf själv beskrivit det pågående arbetet som omfattar samarbete med konstnärer från olika discipliner i en undersökning av sten som materia.

På grund av pandemin begränsar Vitlycke antalet personer i publiken till 20 och man måste ha en förbokad biljett.

Camilla Ekelöf har ett långt och varierat förfluten inom dans och koreografi och har bland annat under nästan 20 års tid arbetat med afrikanska dansare i Östafrika och sammanfört afrikansk och svensk danstradition.

Hon har också varit verksam som lärare och är konstnärlig rådgivare för Balettakademien i Göteborg. Måndag 24 augusti tillträder Camilla Ekelöf en tjänst som konstnärlig chef för barn- och ungdomsverksamheten Unga Spira vid Smålands Musik och Teater. Hon efterträder där Mia Ringblom Hjertner.