Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liv Ullmann som Kristina och Max von Sydow som Karl Oskar i Jan Troells film "Utvandrarna", som bygger på Wilhelm Mobergs roman. Bild: Skånereportage

Blonda barn sökes till filminspelningen av ”Utvandrarna”

I höst spelas nyversionen av ”Utvandrarna” in i Munkedal. Många statister söks och just nu söker de lite extra efter blonda och blåögda barn och ursprungsamerikaner med hästvana.

Filmatiseringen av ”Utvandrarna” spelas i höst in på olika platser i Västra Götaland och en stor del av inspelningarna kommer ske i Munkedals kommun. SF Studios, i samproduktion med Film i Väst, söker nu ett stort antal statister till filmen.

Just nu efterlyser de särskilt män som är ursprungsamerikaner, eller har liknande utseende. Helst ska du även ha hästvana eller kunna något hantverk, ha långt hår och gärna skägg eller polisonger. Extra noga letar de även efter blonda och blåögda barn. De söker främst pojkar i åldern 5, 8 och 9 år, och en fyraårig flicka. Även bebisar - en månad, tre månader och åtta månader gamla.

Filmen ”Utvandrarna” bygger på Wilhelm Mobergs historia om Kristina och Karl-Oskar som emigrerar till Amerika 1850. Filmen kommer att regisseras Erik Poppe (som även regisserat filmerna ”Utøya 22 juli” och ”Kungens val” ) och manus är skrivit av Siv Rajendram Eliassen och Anna Bache-Wiig. I rollerna hittar vi, bland andra, Gustaf Skarsgård och Lisa Carlehed.

Eftersom handlingen utspelar sig just på mitten av 1800-talet så ställs en rad specifika kriterier på den som söker som statist. Kvinnorna de söker ska till exempel ha långt hår och får inte ha gjort några skönhetsingrepp, så som botox eller blekt hår, eller ha synliga tatueringar.

Filmen börjas spelas in i september på flera platser i Västra Götaland. Den tidigare inspelningsplanen var till stor del lagd i Tjeckien men på grund av coronapandemin är hela produktionen hemflyttad till Sverige.

Planerad biopremiär för ”Utvandrarna” är juldagen 2021.