Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bindväv, musik och rörelse på Vitlycke

På Vitlycke Danscenter fortsätter vårens kombinationer av föreläsningar, dansmöten och offentliga föreställningar. På fredag 31 maj är det dags för Frey Faust och Emanuela Iacopini

Frey Faust är dansare, koreograf och pedagog, som via självstudier i biomekanik, fysik och anatomi skapat ett eget sätt att via biomekanik förbättra träningsmetoder för bland andra dansare.

På Vitlycke håller han under fredagen föredrag om fascia, det bindvävsnät som omsluter allt i människokroppen från cellerna till musklerna och därmed är västentlig för koordination och rörelse.

Han kommer i samband med föredraget också att tillsammans med dansaren och koreografen Emanuela Iacopini dansa duetten Two to One ur verket Undo från 2017., skapat av gruppen Vedanza. Undo beskrivs som en "modern hyllning till den rörliga människokroppen". I Two to One fortsätter koreografer att utforska vetenskapen om bindvävnaden.

Redan en vecka efter detta, 5- 7 juni, är det dags för nästa workshop på Vitlycke. Det är koreografen, frilansdansaren och pedagogen Laura Aris som håller den.

På onsdag 5 juni håller hon föreläsning om bland annat modet att skapa, konsten att lära och artistens utveckling. På fredag 7 juni framträder hon med två improvisationsstycken, en till levande musik av den norska tubaspelaren Martin Taxt och en hämtad ur hennes soloserie av improvisationsstycken, skapad vid ett residens i Japan.

Kvällen avslutas med en film om nuet och dåtiden, där också dans med Laura Aris ingår.