Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Leonardo DiCaprio i rollen som Jordan Belfort i
Leonardo DiCaprio i rollen som Jordan Belfort i "The wolf of Wall Street". Arkivbild. Bild: Mary Cybulski/Paramount Pictures

Börshaj stämmer produktionsbolag på miljarder

Hans liv som slug, hänsynslös börshaj skildrades i Martin Scorceses "The wolf of Wall Street".
Nu stämmer den tidigare börsmäklaren Jordan Belfort produktionsbolaget bakom filmen på nära 3 miljarder kronor.

Stämningen görs i efterspelet till en finansieringsskandal där produktionsbolaget Red Granite Productions misstänks ha varit inblandat i ett penningtvättsupplägg via den malaysiska investeringsfonden 1MDB. Bolagets grundare Riza Aziz greps förra året, och står nu åtalad misstänkt för penningtvätt.

Jordan Belfort, i filmen porträtterad av Leonardo DiCaprio, sålde rättigheterna till den självbiografi som filmen baseras på till Red Granite Productions 2011. Boken handlar om hans extravaganta liv samt hans uppgång och fall på Wall Street på 90-talet. Han satt bland annat i fängelse i 22 månader för olika typer av pengarelaterade bedrägerier.

Nu menar den tidigare börsmäklaren att produktionsbolaget, till skillnad mot vad de kommit överens om, vägrar gå vidare med fler filmer på grund av skandalerna med 1MDB, skriver The Hollywood Reporter.

– Om Mr Belfort hade känt till all fakta hade han aldrig gått med på att skriva det här kontraktet, säger Belforts advokat Bryan Freedman till The Hollywood Reporter.

"Jordan Belforts stämning är inget annat än ett desperat och ytterst ironiskt försök att försöka ta sig ur en överenskommelse som för första gången i hans liv gjort honom rik och berömd på ett lagligt och legitimt sätt", skriver Red Granites advokat i en kommentar till tidningen.

Jordan Belfort. Arkivbild. Bild: Evan Agostini/AP/TT
Jordan Belfort. Arkivbild. Bild: Evan Agostini/AP/TT