Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Allt från ståuppkomik till A-traktorer på sommarlovet

Glassprovning, ståuppare och en landslagskonditor är bara tre av de många sommarlovsaktiviteter som erbjuds skoleleverna i Tanum kommun.

Ett åttiotal aktiviteter finns med i det fullmatade aktivitetsprogram som i 1 300 ex delats ut till kommunens elever.

– Vi är verkligen superstolta över årets program, som är mer fullmatat än något år tidigare, berättar Jonas Nilsson, ungdomsvägledare i Tanums kommun.

Redan i februari började han och kollegan Jessica Jonasson spåna på årets sommarprogram.

Staten skjuter till 317 000 kronor och Tanums kommun går in med ett verksamhetsstöd på 50 000, så alla aktiviteter är gratis.

– Sommarlovsprogrammet har funnits i sex år och är riktigt bra injobbat, säger Jonas Nilsson.

I år är det lite annorlunda.

– Coronatider gör att många grupper inte är större än åtta personer så det blir jättetryck på platserna. Måndagar, klockan 10.00, två veckor innan aktiviteten startar går det att anmäla sig så då gäller det att hänga på låset.

Mekarkväll med A-traktorer

Programpunkterna fylls hela tiden på och i år är biverkstad och linbråkning nya aktiviteter. På Vitlycke blir det lajvkurs.

A-traktorer är hett och i juli inbjuder Hamburgsunds Motor Club till mekarkväll under ledning av motorprästen Martin Wihlborg.

– Ranebo är en plats jag brinner för, säger Jonas Nilsson.

– Vi har en fantastisk anläggning som skulle kunna utnyttjas mer. Förutom Raneboveckan och dag-kollo har vi också en aktivitet för att familjen tillsammans skall upptäcka Ranebo.

En av årets raketer blir helt säkert glassprovningen hos Pipers glass. De vill sätta smaklökarna på prov och ha hjälp med att skapa den ultimata glasskombinationen som sedan hamnar på glassmenyn i sommar.

En SM-vinnare finns också med i programmet. Det är Josefin Pagander från Hamburgsund. Hon vann SM för unga bagare 2020 och i år tog hon en plats i det svenska konditorlandslaget.

Hon guidar hur en tårta blir till från tårtbotten till marsipanrosen.

För den som gillar marsipan och grädde blir det en höjdare.

Tanums egen Youtubestjärna

Blivande Youtube-stjärnor får en lyckospark på vägen av Viktor Klemming, Tanums egen Youtube-stjärna med 165 000 följare. Han ska ge tips på hur man ska nå den stora publiken. En kväll med många skratt.

– Om jag själv får välja en aktivitet så blir det Scary seafood, säger Jonas. Jag vill lära mig att göra tångchips och kanske till och med smaka på en sjöstjärna.