Samlingsutställningen för deltagarna i Kvirr finns även i år i Solhems konsthall i Rabbalshede.
Samlingsutställningen för deltagarna i Kvirr finns även i år i Solhems konsthall i Rabbalshede. Bild: Marita Adamsson

47 möjliga anhalter i Kvirr 2019

Det är dags igen. Runtom i Bohus­län öppnar konstnärer och konsthantverkare sina ateljéer för besökare som inte bara vill se konst utan också vill veta något om hur den kommer till och träffa dem som skapar den.

ANNONS
LocationBohuslän||

I Konstvandring i Ranrike ingår i år 47 konstnärer från Strömstad i norr till Lysekil i söder. Sedan vidtar de som ingår i Konstvandringen Södra Bohuslän.

Samlingsutställningen har som vanligt vernissage på skärtorsdag, sedan ett antal år tillbaka på Galleri Solhem i Rabbalshede – nära E6 och ganska så mitt i Ranrike.

LÄS MER:Glaspärlor blir till smycken i Ewas ateljé

Allra längst i norr, i Strömstads kommun, finner vi i år bara tre ateljéer: Arne Öhnell, keramiker med mera, och Ulf Trolle Lindgren, silversmed och träkonstnär, i centrala Strömstad samt Titti Koch, som målar i olika tekniker och har sin ateljé på Tjärnö.

Letar man sig längre söderut, över kommungränsen till Tanum finner man mellan Grebbestad och Havstenssund glaskonstnären Ewa Thibaud och inne i Grebbestad keramikerna Sanna Wijk och Lotta Fagrell.

ANNONS

Tanums kommun tillhör landets riktigt konstnärstäta, så sedan kan man fara kors och tvärs, till exempelvis Malene Hammeleff på Hamburgö, till Peter Engberg i Fjällbacka eller till skulptrisen och keramikern Tone Ladegård Thideman riktning Kville från kusten.

Och så kan man om man så vill tillbringa hela helgen i det lockande landskapet kring Gerlesborg, där konstnärerna är lika många som vårens scillor. Bara för att ta några exempel: Målaren Margareta Blomberg, fotografen Agneta Ekman Wingate, målaren Samuel Samuelsson eller Eva Lo Västvik, målare och tecknare.

ANNONS