Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Kalla under gårdagens pressträff inför 10-kilometersloppet på skid-VM i Seefeld.

Kalla vet inte när VM-formen kommer

Sjätteplatsen i skiathlon var en stor besvikelse. Men Charlotte Kalla vågar inte lova att VM-formen är där i dag heller.

Det vore fel att säga att Charlotte Kalla sprudlade under gårdagens pressträff. Men den tomma blicken som frånvarande stirrade ner i marken efter lördagens skiathlon var i alla fall borta.

Kalla blev sexa i skiathlon. Hon var mindre än 15 sekunder från ett VM-brons. Besvikelsen efteråt säger en del om hennes förväntningar på sig själv.

Chanslös mot Johaug

- Det är mycket känslor när man har laddat länge för ett mästerskap, och med mycket osäkerhet inför det. Jag har ju tränat hela sommaren och hösten för att kunna fajtas högre upp. Så jag behövde några timmar för att smälta det, säger Charlotte Kalla.

Ändå var sjätteplatsen ett fall framåt jämfört med de sista tävlingarna inför VM, då Kalla inte alls kunde hitta formen. Men inför dagens 10 kilometer i klassisk stil verkar hon ändå ha accepterat att verkligheten just nu är denna: hon har inte en chans mot Norges Therese Johaug.

- Nej, inte i den form som jag är i just nu, säger Charlotte Kalla.

- Hon är svår att tas med oavsett vad det gäller, om det är klassiskt eller skejt, tio kilometer eller tremil. Det är utmanande och inspirerande men jag håller kanske inte den nivån just nu för att utmana.

Tändvätska

VM har som tur var precis börjat. Och så lätt ger inte en av de senaste årens främsta skidåkare upp.

- Tidigare har jag fått med mig en medalj tidigt på mästerskapen. Då har jag kunnat sänka skuldrorna och bara njuta och resten som en bonus. Nu finns det ett driv och en tändvätska att göra det bättre och bättre. Så jag känner mig jättepeppad för det här loppet