Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Julljuspromenad i Uddevalla för välgörenhet

För sjätte året i rad genomförs julljuspromenaden i Uddevalla. Promenaden syftar till att tillsammans göra Uddevalla vackrare, men även att ta hand om dem som är i utanförskap.

Uddevalla Energi startade 2013 julljuspromenaden i Uddevalla. Första året bestod promenaden av tre ljuskreationer – Snögubbarna i Bäveån, röda hjärtan och snöflingorna. Året därpå var gymnasielever med och tog fram pepparkaksgubben, julgranen och ett elskåp klätt som en julklapp. 2015 byttes julklappen ut mot en cykel och en älg tillkom i Hasselbacken. 2016 blev nytillskottet en ekorre. Mellan den 22 november till den 16 januari kan du vandra den magiska, ljussmyckade promenaden längs med stadens gator.

En upplysande promenad genom Uddevalla

Syftet med julljuspromenaden är att lysa upp Uddevalla och skapa en magisk stämning för alla invånare i juletid. Julljuspromenaden är ett samarbete mellan tidningen Bohusläningen och Uddevalla Energi. Ingalill Sundhage, chefredaktör på Bohusläningen, och Fredrik Jostby, marknadschef på Uddevalla Energi, ser båda fram emot att själva få uppleva det gnistrande promenadstråket.

– Bohusläningen vill förstås vara med och sprida ljus över staden tillsammans med andra aktörer och tillföra positiva värden till Uddevallaborna. Och just det här arrangemanget passar så bra eftersom det berör det offentliga rummet – vår stadskärna och därför gagnar många av våra läsare.

– Julljuspromenaden är ett sätt för oss att ge tillbaka till Uddevalla. Att hjälpa de som är mest utsatta är viktigt för oss, speciellt i juletider. Ett annat syfte är att sprida kunskap om el. Elbelysning med LED-lampor är det bästa och säkraste sättet att skapa julstämning och lysa upp vintermörkret säger Fredrik Jostby, marknadschef på Uddevalla Energi.

Ett energigivande syfte

Förutom att julljuspromenaden är väldigt vacker att titta på fyller den även ett ädelt syfte. Genom att lägga en röst på den installationen du tycker är bäst i år bidrar du nämligen till välgörenhet. För varje röst ger Uddevalla Energi och Bohusläningen 20 kronor till den ideella föreningen som verkar för att stödja och hjälpa människor i socialt utanförskap.

– I en tid när familjen står i centrum är det också viktigt att tänka på de som inte har några närstående eller vänner att besöka. I det perspektivet får Saronhuset en viktig roll för många ensamma. Att skänka pengarna till deras verksamhet är vårt sätt att visa att vi bryr oss om alla.

Vill du lägga en röst? Klicka här