Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avspärrningar kring Johannesbergs slott i Rimbo norr om Stockholm, där fredssamtalen om Jemen ska äga rum.

Jemens regeringssida på väg till Sverige

Huthirebellerna är på plats och regeringssidan rapporteras vara i luften, på väg mot Sverige. UD hoppas att fredssamtalen om Jemen ska kunna inledas inom de närmaste dagarna.

Den jemenitiska regeringsdelegationen lämnade Saudiarabiens huvudstad Riyad under onsdagsmorgonen, uppger en jemenitisk representant för Reuters.

- Den jemenitiska regeringsdelegationen samt ytterligare deltagare kommer under veckan, och vi hoppas att konsultationerna kan inledas så snart parterna anlänt, säger UD:s presschef Patric Nilsson till TT.

Huthirebellernas representanter anlände till Sverige under tisdagen tillsammans med FN-medlaren Martin Griffiths. Även Sveriges speciella sändebud för Jemen, Peter Semneby, samt Kuwaits ambassadör i Jemen reste med delegationen till Stockholm, enligt UD, som bedömer att samtalen kan inledas nu i slutet av veckan om allt går enligt plan.

Johannesbergs slott i Rimbo norr om Stockholm har pekats ut som en möjlig mötesplats för samtalen. UD vill dock inte gå in på var de planeras äga rum.

- Vi kommer att offentliggöra det formellt när parterna anlänt, säger Patric Nilsson.

Medlingen under samtalen kommer att skötas av FN:s sändebud.

- Sverige står som värd för konsultationerna, men de leds av FN.