Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
EU:s brexitförhandlare Michel Barnier. Arkivbild.

Ingen lösning i sikte för brexit

EU ser ingen lösning för att bryta dödläget kring Storbritanniens utträde. Det ser besvärligt ut i samtalen kring brexit, enligt EU:s brexitförhandlare Michel Barnier.

Storbritanniens justitiekansler Geoffrey Cox och brexitministern Stephen Barclay är i Bryssel för ännu ett möte med EU:s chefsförhandlare Michel Barnier.

Tisdagens samtal blev resultatlösa och det verkar ha fortsatt på samma sätt under onsdagen.

EU:s brexitförhandlare Michel Barnier ser för tillfället inte någon öppning, och har informerat kommissionärerna om att det ser besvärligt ut.

- Ingen lösning har identifierats som går i linje med utträdesavtalet, säger kommissionens chefstalesman Margaritis Schinas vid en presskonferens.

Från brittisk sida söks framför allt någon form av juridiskt bindande formulering som kan lindra oron kring utträdelseavtalets omdiskuterade så kallade nödlösning om Nordirland. En sådan formulering skulle kunna blidka tillräckligt många kritiker på hemmaplan för att parlamentet ska kunna rösta för Mays avtal och landet därmed slippa en avtalslös brexit.

"Vi är beslutsamma om att få ett avtal i mål och leverera brexit", skrev Barclay på Twitter inför mötet.

Tiden håller på att rinna ut för premiärminister Theresa May. Senast den 12 mars ska det brittiska parlamentets underhus hålla en ny omröstning om utträdelseavtalet med EU. Om det avtalet inte godkänns ska man senast den 13 mars rösta om att lämna EU utan avtal den 29 mars.