Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stolt. Idefjordens SK:s ordförande Rune Sandin utanför Lokstallet med prischeck och utmärkelsen "Strömstad tackar".

Idefjordens SK hyllades på Lokstallet

Utmärkelsen "Strömstad Tackar" och en prischeck på 5000 kronor delades under lördagskvällen ut till den lokala orienteringsklubben.

- Det var mycket överraskande. Jag blev ju hitbjuden för att prata om vårt projekt "Stolpjakten", säger Idefjordens SK ordförande Rune Sandin efter att ha tagit emot en prischeck på 5000 kronor från Strömstads kommun och utmärkelsen "Strömstad tackar". 

Föreningen får priset för det stora ideella arbete man lagt ner både före och under orienterings-VM som hölls i Strömstad och Tanum förra sommaren mellan 20-28 augusti.

Världsmästerskapet blev en såväl sportslig som arrangörsmässig succé. Sverige vann bland annat medaljligan efter att ha tagit totalt fem medaljer, varav tre guld och två brons. 

Rune Sandin minns tillbaka och känner stolthet inför det lyckade slutresultatet som visade upp Strömstad och Tanum för en världspublik.

- Vi lyckades göra världens bästa VM i orientering. Vi tycker att vi inte kunde ha gjort något bättre. Det har bara varit positiva omdömen från alla runtomkring, det var inte så många som förstod hur stort det var förrän det började, säger han. 

Utmärkelsen ”Strömstad Tackar” ges enligt stadgarna till någon som gjort en gärning utöver det vanliga för kommunen.