Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fötterna upp och huvudet ned i Öresunds vatten. Arkivbild.

Högsommarvärmen är här – "Ut och njut"

En högtrycksrygg gör att vi får ett par riktigt fina dagar framöver över hela landet. Temperaturerna väntas nå så högt som 27-28 grader i delar av landet, mycket högre än normalt.

Bäst blir vädret under onsdag och torsdag och i Västra Götaland tror SMHI att det kan bli ett nytt värmerekord för säsongen. Där väntas 27 till 28 grader. På flera platser i södra Sverige kan det bli up till 25 grader varmt.

- Det är högsommartemperaturer. Det blir temperaturer över eller mycket över det normala för de kommande fem dygnen, säger meteorologen Linus Dock.

Högst hittills är 27,2 i Oskarshamn i slutet av april. I går var det nära att det slogs när Kvarn i Östergötland fick 26,7 grader.

Även delar av norra Norrland och Västerbotten kan få uppemot 20 grader.

- Ut och njut av solen, men var försiktig för det är ganska stark UV-strålning, säger Linus Dock.

Solen och värmen fortsätter fram till torsdag kväll då ostadigare väder drar in, med regnskurar som kan ha inslag av åska. Även under fredagen och lördagen ser det ut att kunna bli regnskurar över stora delar av landet.

- Samtidigt är det ju väldigt lokalt så det kommer fortfarande att vara sol på många håll, och 20-25 grader i söder och 15-20 i norr.

På söndagen vänder dessutom högtrycket tillbaka igen, så inledningen av nästa vecka tros bli solig och fin.