Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Eldh Wikström fick sitt gesällbrev av Företagarna i Strömstad på torsdagen. Bild: Privat
Johanna Eldh Wikström fick sitt gesällbrev av Företagarna i Strömstad på torsdagen. Bild: Privat

”Tacksam över att få jobba med det jag brinner för”

Företagarna Strömstad hade på torsdagen den stora äran att få dela ut ett gesällbrev i hud­terapeutyrket till Johanna Eldh Wikström.

Johanna Eldh Wikström är auktoriserad hudterapeut och tog examen 2005 och har jobbat i branschen sen dess. Hon startade eget företag för snart 9 år sedan, ”Johannas hud & friskvård” hemma i källaren.

Företaget har vuxit i rasande fart och källaren blev fort för liten.

Nu driver Johanna Salong Inside out mitt i Strömstads centrum med bästa läget.

– Företaget har under åren vuxit och bytt lokaler ett par gånger och fler medarbetare har tillkommit under samma tak, säger Johanna Eldh Wikström.

– Jag har fem fantastiska tjejer som hyr in sig, där alla har sitt område inom varje expertis. Jag går löpande utbildningar och kurser och har målsättningen att jobba med skönhet och hälsa in­ifrån och ut.

Gesällbrev för hudterapeut­yrket är ett bevis för att man uppfyller branschens krav på yrkeskunnande. Gesällbrevet är hantverkarnas ­internationellt kända kompetensbevis.

De ser till att yrkesskickligheten värderas högt och ger en tydlig status bland yrkesövande. Samtidigt ger gesällbrevet en tydlig signal till allmänheten och arbetsgivare om yrkesutövarens skicklighet och framåtanda.

Gesällprovet kan avläggas efter minst 3 500 timmars dokumenterad utbildnings och arbetstid i yrket varav 1 500 timmar ska utgöra yrkesutbildning till hud­terapeut eller motsvarande av branschen validerande kunskaper.

Johanna fyller 40 år i mars.

– Jag känner att jag är mitt i livet och detta är bara början. Är oerhört tacksam att få jobba med det jag brinner för och har massa mål och tankar om framtiden. Har även utbildat mig som lärare och kommer nu även utbilda ­vidare andra inom yrkets olika områden, säger hon.

– Jag är så peppad och spänd på framtiden och känner ända in i hjärteroten att jag gjort rätt yrkesval alla dagar i veckan. Att få hjälpa och ta hand om andra in­ifrån och ut är magiskt på alla sätt.