Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/10

Sista natten med gänget från Lur till Bullaren

I lördags, den 28/9, anordnade Linn Lovisa Njurling ett cruisingevent för jänkebilar. Deltagarna samlades vid Lurs bygdegård innan färden gick vidare till Nellie´s Place i Bullaren.

Ett event menat som ett avslut för säsongen innan bilarna rullas in för vintern. Hon valde att döpa eventet till ”Sista natten med gänget”, och det gjorde skäl för sitt namn, för detta pågick långt in på småtimmarna.

Alla deltagare samlades vid Lurs Bygdegård. Det var ett 20-tal jänkebilar som dök upp, några modernare sportbilar, några veteranmopeder, några norskreggade bilar och andra nyfikna åskådare. Det var deltagare i varierade åldrar, från barn till den äldre generationen.

Det var ungefär 100 personer som samlades innan färden gick vidare till Nellie´s Place i Bullaren för att äta.

Efter Nellie´s gick cruisingen vidare via småvägarna till Båberg, där Blender spelade, med några stopp längs vägen.

Det pågick ett cruisingkryss under färden och vinnarna av krysset presenterades av Blender själva från scen inne på Båberg.

Det var sponsrade priser till vinnarna från KS Import i Trollhättan, Mekonomen i Strömstad, Wunder-Baum i Strömstad, NTK Music AB i Trollhättan samt en pokal Linn själv knåpat ihop med hjälp av sin far.

Signum för denna cruising var gemenskap och sammanhållning.

Det var två bilar som fick problem under eventet. Vid Lurs Bygdegård var det en bil som inte startade. Då stannade alla kvar, felsökte, hittade problemet och efter att de flesta hade rotat igenom sina bilar så fick de fram kabel, kabelskor och verktyg sedan rullade bilen som en klocka igen.

På Rasta i Håby gick en rem på en bil. Då var det samma visa, alla var kvar och efter diverse rotande i bilar så fick de tag på ett antal remmar och en passade nästan. Med diverse brickor och grejer så förflyttades generatorn ut en liten bit och remmen funkade och de kunde ta sig vidare hem istället för att åka bärgningsbil.

Det var en självklarhet att alla hjälptes åt för att få ordning på bilarna igen. Ännu mer självklart var att alla väntade in bilarna som fått problem.

Det var två fotografer på plats, Oddenpix och Alfas Foto, som hängde med från början nästan helt in på slutet. Detta var väldigt uppskattat av både deltagare och av fotograferna själva.

Detta event var nytt för i år, men blev väldigt uppskattat så planerna för nästa års event är redan igång. Så lägg ”Sista natten med gänget” på minnet.