Den 21 november 1989 bildades samhällsföreningen och intresset var stort.
– Det var ett resultat av landsbygdsprogrammet som togs fram av kommunen. Man såg att det behövdes engagerade från bygden för att det skulle fungera, minns Anna-Lena Carlsson som blev invald till interimstyrelsen.
– Det var mellan 40 och 50 personer redan på första mötet och sedan dess har det legat ganska stabilt på omkring 150 medlemmar, berättar hon.
Själv satt hon med i styrelsen fram till mitten av 90-talet.
– Vi har bidragit med allt från att det kommit upp skyltar till att skolan kunnat bibehålla sitt upptagningsområde. Vi var även med och bidrog till att affären fick nya lokaler.
Inger Lundberg var föreningens andra ordförande och minns ett stort engagemang.
– Sammanhållningen i bygden var det viktigaste. Det tog fram allt det goda som fanns, berättar hon.
Föreningen har haft och har idag flera olika grupper, bland annat teatergrupp, fritidsgrupp, historiegrupp och kör. De har arrangerat marknader och revyer.
– Historiegruppen märkte ut galärvägen i samarbete med Ekomuseum gränsland, och invigdes 11 september år 2000, berättar Carlsson.
Lördagskvällens firande bestod i räkfrossa och underhållning av Anna Göthesson och Camilla Hedström samt av Grabbarna Granit; Thomas Rosén, Peter Johansson, Lars Elshaug, Roger Haugli och samhällsföreningens ordförande, Martin Skär.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och Strömstads Tidning förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.