Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ewa Andersen och Merja Pelas Nilsson, kvinnojoren Emilie, får pengagåva av Veronica Link Carlsson och Malin Halvordsson, KGH. Bild: Linda Smith

Pengagåva skänks till kvinnojour

Sedan fem år tillbaka är det tradition på KGH i Strömstad att samla in pengar via ett lotteri vid det årliga julbordet och skänka vinsten till en lokal verksamhet. I år är det kvinnojouren Emilie som blivit utvalda.

– Fantastiskt. Helt otroligt, säger Merja Pelas Nilsson när hon och Ewa Andersen från kvinnojouren Emilie tar emot checken på 8920 kronor som personalen på KGH custom service skänkt genom intäkterna från lotteriet.

Flera lokala företag i Strömstad sponsrar lotteriet. Tidigare år har vinsten gått till äldreboendet Solbogården, hjälporganisationen Hand2Hand, Ida Mattsson-fonden och till Sjöräddningssällskapet i Strömstad.

– Vi vill göra något gott för andra och inte bara tänka på oss själva, berättar Veronica Link Carlsson, kontorsassistent på KGH-kontoret i Strömstad.

– Det hade varit bra om flera företag i Strömstad gjorde så här, säger Malin Halvordsson, KGH Strömstads kontorschef.

Kvinnojouren är inne på sitt 25:e år i Strömstad och har just nu sex engagerade personer i sitt nätverk.

– Det betyder jättemycket. Vi är jätteglada för alla bidrag vi får. Att man tänker på oss, säger Ewa Andersen.

Det är ännu inte bestämt vad pengarna ska gå till, men Merja Pelas Nilsson berättar att de påbörjat renoveringen av lägenheten som kvinnorna och barnen får bo i.

– Vi försöker använda pengarna till att hålla lägenheten fräsch och till aktiviteter för barnen någon gång per år. Det är viktigt att de kommer ut och hittar på saker, säger Pelas Nilsson.