Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Nya minnesplatser i Kämpersvik

Jan Erling Olsson och Bertil Joelsson, två personer som betytt mycket för Kämpersvik, har fått platser i samhället uppkallade efter sig.

Med sång och ukelelespel från Kämpersviks ukeleleorkester invigdes Jan Erlings plats, uppkallad efter Jan Erling Olsson, som gick bort för ett år sedan. Platsen är väl vald, med utsikt över Ejdetjärnen, som var Jan Erlings stora livsprojekt. Tjärnen, som tidigare var ett igenväxt träsk, fick nytt liv under Jan Erlings ledning, som arbetade upp det till en av de förnämsta fågelsjöarna i västsverige.

Jan Erling Olsson låg också bakom många projekt i Strömstad där han arbetade som kommunekolog.

Mange Olsson, son till Jan Erling, var med vid ceremonin med sin familj.

- En sådan här dag känner jag bara en sorgsenhet, men jag tycker det är en vacker gest att pappa hedrats med den här platsen, säger han.

Efter invigningen av Jan Erlings plats tågade musikanter och publik genom samhället till Bertils plats vid fotbollsplanen.

Bertil Joelsson var drivande i föreningen Framåt i ett trettiotal år. Han drev den sista av de tre affärer som fanns i samhället och medverkade till att det fanns både dansbana, festplats och bio i Kämpersvik. Bertil Joelsson arbetade som drätselchef i Tanums kommun.

Bertils stora intresse var fotboll. Under tolv år arrangerade han fotbollsturneringen Bertils Cup, där han var enväldig domare. Sönerna Peter och Klas Joelsson berättade många dråpliga minnen från turneringen och hur samhällena runtomkring toppade lagen för att vinna cupen.