Skeppssättningen vid Blomsholm och världsarvet i Tanum (här Vitlyckehällen) är två av de kandidater som går att rösta på.
Skeppssättningen vid Blomsholm och världsarvet i Tanum (här Vitlyckehällen) är två av de kandidater som går att rösta på. Bild: Sebastian LaMotte

Nu ska regionens sju underverk röstas fram

Västarvet har valt ut en kulturmiljö i var och en av regionens 49 kommuner. På måndag startar omröstningen om vilka av dessa som ska utses till Västra Götalands sju underverk.

ANNONS
|

I snart ett års tid har Västarvet, Västra Götalandsregionens förvaltning för natur- och kulturarv, nominerat ett kulturarv i vardera av regionens 49 kommuner. Varje söndag har en ny nominering presenterats på Västarvets Facebooksida. På måndag startar omröstningen, och avslutas på torsdag 5 september.

– Vi bor i ett stort län, rikt på kulturmiljöer av de mest skilda slag, från fornlämningar och medeltida kyrkor till fantasieggande industrimiljöer och det moderna samhällets kulturarv, konstaterar Marie Odenbring Widmark på Västarvet.

Strömstads bidrag till omröstningen är Blomsholms fornminnesområde, platsen för en av Sveriges största skeppssättningar, cirka 2 000 år gammalt.

Tanums bidrag är hällristningarna i världsarvsområdet.

ANNONS
ANNONS