Meat Loaf har avlidit – blev 74 år

Den amerikanska artisten Meat Loaf är död, uppger tidningen Deadline. Michael Lee Aday, som han egentligen hette, avled på torsdagskvällen med sin fru och sina döttrar vid sin sida. Han blev 74 år.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Meat Loaf var amerikansk rocksångare och skådespelare. Som musiker var han bland annat känd för de två albumen "Bat out of hell" och Bat out of Hell II: Back into hell" som han gjorde tillsammans med producenten Jim Steinman. Den första skivan hör till de 35 mest säljande i USA någonsin, skriver TT.

Michael Lee Aday föddes och växte upp i Dallas där modern var lärare och gospelsångerska och fadern alkoholiserad polis. Det ska också ha varit han som först kallade sonen för "Meat Loaf", skriver TT.

I slutet av 1960-talet flyttade Michael Lee Aday till Los Angeles där han bildade sitt första band och så småningom gjorde en roll i musikalen "Hair". Meat Loaf har sålt mer än 100 miljoner skivor, uppger den amerikanska tidningen Deadline. Han spelade även rollfiguren Eddie i musikalfilmen "The Rocky Horror picture show" från 1975.

ANNONS

Rockjournalisten Anders Tengner intervjuade Meat Loaf flera gånger och minns en "fruktansvärt rolig och trevlig människa":

– Meat Loaf hade en stark och omfångsrik röst, han var en väldigt duktig sångare, det går inte att komma ifrån. Men det som var speciellt med honom var att det fanns ett rovdjur i halsen på honom, samtidigt som han också kunde sjunga sprött, bräckligt och extremt romantiskt, säger Anders Tengner till TT.

ANNONS