Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/12

Kiwanis club delade ut 10 000 kronor till Strömstad ridklubb

Söndagens julshow på Strömstads ridklubb fick ett extra plus i kanten då representanter från Kiwanis club i Strömstad lämnade över en värdecheck på 10 000 kronor.

Under en paus i ridklubbens julshow under söndagen passar representanterna Ulf Redemo, Bjarne Klock och Ingvar "Jumjum" Bergqvist från Kiwanis club på att dela ut en check på 10 000 kronor till ridklubbens ordförande Mikael Källsvik. Ulf Redemo berättar för alla som samlats att de varje år delar ut ett bidrag till någon utvald förening i Strömstad och att turen nu kommit till Strömstad ridklubb.

– Äntligen! hörs någon utbrista i publiken.

Ulf Redemo är noga med att påpeka att pengarna ska gå till ungdomarna. Han berättar att Kiwanis blivit väldigt imponerade av verksamheten sedan de varit på ett studiebesök på ridklubben.

– Vi blev ruskigt imponerade av allt det arbete som frivilliga och ungdomar lägger här.

Mikael Källsvik tar tacksamt emot checken. Efteråt berättar han för tidningens reporter att det ett mycket välkommet bidrag.

– Det är jättekul verkligen.

– Det är som för alla föreningar, att ekonomin ska hålla ihop och det det finns alltid många önskningar om framtida investeringar.

Vad kommer pengarna att gå till?

– Det finns ju en massa hål man kan stoppa in de här pengarna, som utrustning eller till en ny häst. Det här är riktat till ridskoleverksamheten så därför är det viktigt att alla får ta del av det, säger Mikael Källsvik.

Ridklubbens julshow inleds med ett luciatåg med utklädda ryttare och hästar med belysta manar och svansar. Därefter presenteras ridskolans hästar samt att årets ridskolehäst utses, som i år blir Otto.

– Han är pigg och glad, fast han gör inte alltid som man säger. Och han gillar morötter, berättar Maja Simonsson, speaker under julshowen.

Showen fortsatte med käpphästuppvisning, voltige och hästhoppning i par.