Hundratals ungdomar på besök i Skee kyrka

I samband med en kyrklig lagtävling besökte hundratals ungdomar Skee kyrka i helgen. Under en natt genomförde ungdomarna en tävling i kärlekens tecken, men det hela inleddes med en mässa.

ANNONS
LocationSkee||

Lägret börjar vid Skee kyrka på lördagen. På församlingshemmets gräsmatta är tälten uppställda och de flesta busslaster med ungdomar har redan hunnit fram. Årets tema är kärlek och det är också det som den mässa som inleder lägret fokuserar på.

– Det är en temamässa så vi följer inte kyrkoåret. Annars har kyrkoåret sina teman och sina texter, men den här nattkampen har ett tema och det är ”Kärleken är...”, säger Bengt Magnusson, präst i Strömstads pastorat.

De fem sydligaste distrikten i Svenska kyrkan har en gemensam årlig lagtävling som går under namnet Nattkampen. I år är det Göteborgs distrikt som står som arrangör och de valde att förlägga lägret till Strömstad.

ANNONS

– Det är fantastiskt. Det är ett stort förtroende, säger Bengt Magnusson om att få hålla den inledande mässan.

– Man hoppas att man har någonting från Gud som man kan förmedla. Som kan bli till vägledning, uppmuntran och hjälp för människor som inte har kommit så långt på sin livsresa utan har en bra bit kvar.

Den som samordnar lägret är Andreas Gerenmark. Nästan 300 ungdomar var med och deltog och därtill var ett fyrtiotal funktionärer involverade.

– Nattkampen är en tradition. Jag brukar kalla mig själv för en nattkampsräv. Jag har gått väldigt många nattkamper, men aldrig organiserat den tidigare, säger Andreas Gerenmark.

Många av ungdomarna hade rest långt för att ta sig till lägret. De flesta bussar och bilar hann fram till det att mässan började, men inte alla.

När en halvtimme av mässan har passerat kom en grupp med ungdomar från Bankeryd i Småland gående längs grusgången till den medeltida kyrkan.

Två av dem var Signe Glittrén och Louise Liljegren.

Signe Glittrén berättade att hon har en viss lägervana. Hon förväntade sig fysiska lekar och samarbetsövningar. Louise Liljegren såg fram emot själva vandrandet.

– Jag hoppas det blir mycket skratt, sa Signe Glittrén.

ANNONS

– Vandringen tycker jag är superkul, sa Louise Liljegren.

ANNONS