I år kan det bli midsommarfirande som före pandemin igen – bilden tagen vid Lommelanda kulle midsommarafton 2017.
I år kan det bli midsommarfirande som före pandemin igen – bilden tagen vid Lommelanda kulle midsommarafton 2017. Bild: Jenny Johansson

Här firas det midsommar i norra Bohuslän

För den som vill delta i ett organiserat midsommarfirande finns det gott om alternativ i Strömstad och Tanum under fredagen. Här är ett urval.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

I år är restriktionerna släppta efter två år av pandemi, och det kommer att hållas offentliga midsommarfiranden på en rad platser i vårt område.

På Friluftsmuseet Fiskartorpet hålls traditionellt firande med sång och dans. Kafeet håller öppet under dagen och dansen kommer att börja klockan 15.

På campingplatserna i Seläter norr om Strömstad och Bofors på Tjärnö blir det midsommardans kring stången – alla är välkomna även om man inte är boende på campingen.

På Lommelanda kulle börjar man klä stången klockan 13. Det blir dans och man kan äta medhavd fika eller köpa av årskurs 5 i Mellegårdens skola.

ANNONS

På Idefjordsvallen i Krokstrand börjar man också klä stången klockan 13. Sedan blir det dans, följt av lekar och ponnyridning.

Pensionat Ekenäs Koster håller midsommarfirande från klockan 14. Victoria Tyft, Linus Fouganthin och Bengt Johansson spelar.

Även på Tavernan på Syd, Sydkoster, blir det dans kring midsommarstången från klockan 15.

På Falkeröd i Grebbestad är midsommarstången på plats och Falkeröds café håller öppet mellan klockan 10 och 15. Det blir livemusik med Mia vid midsommarstången.

I Kämpersvik kommer midsommarfirandet att starta klockan 14. Då kommer man åter, efter två års uppehåll, att samlas på hamnplanen och till musik marschera till fotbollsplanen där midsommarstången är rest.

På Ingrid Bergmans torg i Fjällbacka blir det traditionellt firande med dans runt midsommarstången, med start klockan 15.

Vid Hembygdsmuseet i Östad i Bullaren kommer ­firandet att börja klockan 15, då midsommarstången reses och det blir musik och dans.

I Hamburgsund blir det dans på Trekanten från klockan 16, då Jan-Erik Hakeröd med söner spelar.

LÄS MER:Så blir midsommartrafiken – då ska du se upp

LÄS MER:Då kommer den europeiska värmeböljan till Bohuslän

LÄS MER:Så mycket dyrare är midsommarmaten i år

ANNONS